Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

24 mai 2011

ESCALOP DIN CARNE DE PASARE - ARTA PANONICA

escalop
Acesta reteta am gasit-o intr-o colectie de retete a revistei KOCHEN & KÜCHE din anul 1995.
Este o reteta usor de preparat, rapid si mai ales “ gustoasa”!
INGREDIENTE:
- 600g carne din piept de pasare
- 30g unt/ulei/untura
- 1lc faina alba
- sare+piper
- 2lc cu virf de boia de ardei dulce (cine doreste poate folosi papica piscatoare sau in amestec dupa gustul personal)
- 1 ceapa mijlocie
- 1 ardei rosu
- 125ml vin alb demi sec / demi dulce
- 125g smintina lichida
200ml apa sau supa facuta in casa
-*1 cub de supa concetrata - biologis,  asta in cazul in care se foloseste apa
- 1/2 leg. patrunjel verde
GARNITURA:
- 250g orez
- 500g apa/supa
- 1ls ulei
- sare
MOD PREPARARE.
Intr-o oala se incinge 1ls ulei si in el se prajeste putin orezul, care se stinge cu cele 500 ml apa sau supa..daca este necesara se sareaza si se lasa sa fiarba usor sub capac.ca 18-20 min.
Ceapa se curata de coasja si se taie marunt.
Ardeiul se spala, i-se indeparteaza semintele si se taie in cubulete.
Carnea se spala, se zvinta si se taie  sub forma de fisii, nu prea lungi si se infaineaza.
Intr-o cratita/tigaie se pune la incins untul/uleieul/untura si in el se pune la prajit cepa, se prajeste pina devine putin sticloasa si se adaoga fisiile de carne infainate.
Totul se prajeste amestecind mereu, pina ce se rumeneste frumos, adaougind ceva sare si boia de ardei dulce si se stinge cu vinul pregatit.
Se lasa sa de-a usor in clocot , amestecind mereu pina cind lichidul se reduce si se adaoga ca.200ml apa, cubul de supa, cuburile se ardei si frunzele de patrunjel marunt tocate.
Se amesteca pina cind incepe sa fiarba si se adaoga smintina.
La fel se amesteca , lasind sa fiarba 2-3 min. pina cind sosul a primit o consistenta cremoasa.
Totul este gata si se poate servii impreuna cu garnitura de orez.
escalop panonisch

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate