Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

15 apr. 2011

MINIMUFFINS IN MANTA DE COCOS


Aceste muffins sint de fapt facute din reteta de “FURSECURI CU COCOS / TAVALITA”.
Pentru ca, David a avut in Martie ziua de nastere, m-am gindit sa-i fac acesti Muffins, deoarece sint micuti si trecuti fiind prin cocos, copii nu se pot murdari pe minute , de cocolata.
Surpriza a fost, TOTAL pozitiva.Deja in aceeasi zi am primit rugamiti pentru a impartasi reteta.
Ce este important, nu numai ingredientele sa fie de calitate ci mai ales , resenta de rom sa fie intensiva.
INGREDIENTE ALUAT: 
- 320 g zahar
- 4 oua Gr.M(eu am avut mici si am pus 5)
- 14 ls lapte de cocos
- 14 ls lapte
- 1 lamiie-coaja
- 460 g faina  
- 1 pac, praf copt(14g)
INGREDIENTE GLAZURA:

- 320 g zahar pudra
- 320 g unt/marg.
- 40 g cacao pt. patiserie
- 15 ls lapte
- 20ls rom (1-2 sticlute esenta rom)

- 100g ciocolata menaj
- 500 g fulgi de cocos

MOD PREPARARE.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine impreuna.Ouale se mixeaza cu zaharul pina ce devin cremoase si volumul a crescut vizibil.In continuare se adaoga ambele sortimente de lapte sau numai lapte si coaja de lamiie.
Aluatul se toarna intr-o punga de nailon rezistenta(pt. congelator) si i-se taie un coltisor.
Aluatul se imparte uniform in formele de muffins, mici sau mari, sau chiar alte forme, sau metoda clasica, intr-o tava normala de cuptor, inainte bine unse si infainate.
Mini muffins-urile se coc ca 10-12 min. iar muffinsurile clasice ca 20 min.
In tava ca. 15-20 min.
Aluatul in toate cazurile cind e copt, trebuie sa fie vizibil ca s-a desprins de pe marginile tavii si are o culoare maromnie deschisa.
Dupa ce procesul de copt s-a incheiat, totul se lasa ca. 10 min in tava, dupa care se scot pe gratarul de bucatarie.Iar daca aluatul s-a copt in forma clasica/in tava de cuptor, acesta se portioneaza in buc. d emarime dorita.
Intr-un recipient cit mai adinc, NU LAT, se prepara glazuira.
Untul/marg se pun la topit , se adaoga laptele, zaharul, cacaoa si ciocolata si se aesteca la FOC FOARTE MIC , pina cind acestea s-au topit si s-au omogenizat bine.
Totul se trage deoparte si daca glazura e totusi prea fierbinte, amestecind mereu se lasa sa se raceasca putin si se adaogaromul.
ROMUL/ESENTA DE ROM-NU SE ADAOGA IN GLAZURA FIERBINTE,DEOARECE ISI PIERDE PROPRIETATILE.
Fiecare bucatica de blat/muffins se introduce cu ajutorul unei furculite, in glazura se scurge putn si se aseaza in recipentul cu fulgii de nuca de cocos.Se tavaleste in acesti fulgi si se aseaza pe tava /gratar la uscat .

Un comentariu:

Lissa's Cakes spunea...

Un Paste fericit alaturi de cei dragi!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate