Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

17 mar. 2011

CARTOFI ZDROBITI CU CEAPA PRAJITA

kartofelstampferl
De f. multe ori sint si cred ca fiecare dintr-e noi avem acesta problerma, in CRIZA DE TIMP si asa recurg la retete sa zic asa “rapide” si de care sint sigura ca  plac….
Asa si aici, am pus la cuptor o buc. deLeberkäse si pina acesta a fost gata , am preparat si garnitura de cartofi de mai jos.
Eu am facut ochiometric, dar retea am urmarit-o la TV. la acest bucatar:
Tim Melzer INGREDIENTE(ca. 6 pers.):
- 1,2 kg cartofi de ptef, fainosi
- sare
- 500g ceapa
- 4ls ulei
-1lc zahar(optional)
- 3ls unt
- 5ls smintina lichida sau lapte
MOD PREPARARE:
Cartofii se spala se curata si se taie in buc.
Se fierb ca. 20-25min. in apa cu sare, dupa care se scurg si se lasa la scurs.
Ceapa se curata , se injumatateste si feliaza.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adaoga ceapa. Ceapa se caleste usor ca. 30 min  timp in care se amesteca din cind in cind si se sareaza putin.Eventual cui ii place se poate adaoga 1lc zahar .
(Eu pun intotdeauna, la fiecare mincare unde ceapa se parajeste).
Untul se pune intr-o oala potrivita cant. de cart si se topeste.Se adaoga cartofii si se zdrobesc NU prea marunt - ci “badaran”, se adaoga smintina/laptele se amesteca bine si cine doreste jumatate din cant. de ceapa prajita.Totul se amesteca bine, eventual se mai condimenteaza cu ceva sare, iar restul de ceapa se presara dasupra si se serveste.
(eu am presarat cepa doar deasupra, deoarecce culoarea cartofilor amestecati cu ceapa NU mai este asa frumoasa si ai mei
“pici-dinozauri :-) nu vor sa manince).
stampfkartofel

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate