Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

21 ian. 2011

FURSECURI “DOMINO” ®Laura S.


domino
Aceasta reteta a incoronat foarte special platoul cu fursecuri pentru Craciunul-2010.
Ingrediente-blat:
- 100g zahar pudra
- 200g miere de albine
- 4oua
- 100g unt
- 1pac.condiment pentru turta dulce
- 30g cacao
- 100g migdale macinate
- 325g faina
- 1/2 pac.praf copt
Ingrediente umplutura:
- 500g martipan
- 50g zahar pudra
- 400g gem/dulceata de visine/cirese/cirese amare
- ceva esenta de cirese amare sau migdale
Ingrediente deco:
- 450g cicolata
- 150g unt de cocos
- fulgi de cicoloata si/sau cirese confiate
Mod preparae :
Faina se amesteca cacaoa, cu praful de copt ,cu condimentele pt. turta dulce si migdalele macinate.
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza cu zaharul piudra pina devin spuma.Se adaoga mierea de albine si untul topit si racit la temp.camerei.
In continuare se adaoga amestecul de faina si se mixeaza pina cind toate ingredientele sint bine omogenizate.
Se toarna aluatul intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa si bine infainata.se niveleaza uniform si se coace la 180°C ca. 25.min.
Cind blatul este copt, trebuie sa se desprinda usor de pe peretii tavii.
Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa ca 5-10 min. sa se racesca si cu ajutotul unei alte tavi/platou/cirpator…cu aceeasi dimensiune precum tava de copt. se intoarce blatul cu partea de sus in jos si se lasa asa intr-e doua recipiente sa se racesca pina a doua zi.
A doua zi blatul se taie in doua parti egale pe orizontal.
Marmelada se incalzeste putin si se amesteca cu citva stropi de esenta dorita si dupa gust.Jumatate din ea se pune peste blatul de la baza si se itinde uniform.
Martipanul se pune pe o folie de nailon alimentara sau hirtie/foloe de copt.
Se presara peste el ceva zahar pudra, se intoarece si iarasi se presara cu zahar pudra.
Peste marzipan se pune a doua folie/hirtie si se intinde masa de martipan pina se obtine dimensiuna blatului.
Cu ajutorul foliei/hirtiei se aseaza blatul de martipan peste blatul uns cu marmelada/gem.Peste martipan s eintinde a doua parte din marmelada/gemul ramas si deasupra se aseaza a doua parte de blat.
Peste produsul obtinut se pune tava in care s-a copt , deasupra se aseaza o carte/cirpator…ceva greu care sa preseze”USOR” totul si se lasa pina a doua zi.
In urmatoarea zi se pune cicolata la topit impreuna cu untul de cocos.
Doua platouri se captusesc cu folie de nailon alimentara.
“Prajitura” se taie in cuburi de marime dorita.De preferinta cit mai mici, deoarece sint foare dulci.Cu ajutorul unei furculite se scufunda bucata cu bucata in amestecul de ciocolata topita se se pun pe platourile cu folie pregatite in prealabl.
Daca este necesara, din cind in cind cicolata se mai pune putin in apa calda, pentru a devenii dinou fluida.
Fursecurile se decoreaza cu fulgi de cicolata si/sau cirese confiate.Dupa ce totul a fost preparat,decorat si finisat , se pun la rece pina a doua zi.
A doua zi daca se doreste se pune fiecare fursec in capse de hirtie si se pot servii.
Se depoziteaza la rece in recipiente de tabla sau plastic, ermetic inchise.
domino1

2 comentarii:

Laura spunea...

Ma intriga tare reteta asta. Se pare ca cere timp, dar merita. In alta ordine de idei, constat cu placere ca suntem aproape "consatene". Bine, eu locuiesc de multi ani peste 'balta'.

Unul din multi! spunea...

Hallo Laura!
Da, ai dreptate cere ceva timp, dar sa stii ca merita.
Nu n umia ca nu iees putine la nr. ci valabilitatea este indelungata.Deci se pot savura pe un timp mai indelungat.
Ia uite ca nu numai ca aproape "consatene" sintem ci avem si acelasi nume:-)))

Dar daca doresti posti sa-mi relatezi mai multe despre posibila legatura a noastra.Poate chiar ne-am cunoscut....m-ai facut curioasa ce mai:))))

Iti doresc toate cele bune si mai da pe la mine!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate