Aceasta reteta o am din cartea cu reteta culinare, aduate de la diferite doamne din orasul in care locuiesc eu.
"KULINARISCHES MOSAIK AUS MISTELBACH"
Este o reteta simpla care se poate papa ca fel principal cu o salata linga sau precum garnitura.
Dar asta ramine la parerea individuala...
INGREDIENTE:
- 50g unt/marg
- 5 cartifi mijlocii fierti
- 2 oua gr.M
- 150g cascaval ras
- 3ls gries
- 1/2 ls smintina mai groasa
- sare,piper ceva nucsoara si la dorinta frunze de patrunjel verde.
MOD PREPARARE:
Cartofii se pun la fiert in coaja.Cascavalul se rade.
Untul/marg. se freaca cu sarea ,piperul, nucsoara,smintina si grisul.
Cartofii fierti se curata de coaja se trec prin razatoare si se amesteca cu restul ingredientelor, adaogndu-se si ouale, cascavalul, eventual patrunjelul si daca mai este necesar condimente.
Totul se lasa deoparte cel putin 15 min. dupa care se formeaza chiftele.
Se i-au cu mina infainata bucati din aluat care s trec prin faina si se formeaza chiftelele.Astfel formate se pun la prait in grasime incinsa si se prajesc pe amindoua partile pina devin aurii.
Va doresc spor la preparat si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu