Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

19 oct. 2009

PIINE "AROMA" a la Laura S.


Inca o reteta de piine care am creat-o dupa gusturile sotului meu.
Poate ca i-s-ar fii potrivit numele de Piine ~ Peter.....
Dar pentru ca mie imi plac semintele de floarea soarelui, am combinat Chimenul si Malzul cu seminte de floarea soarelui in prealabil prajite.
Cu aceste componente a primit pinea o aroma placuta si un gust deosebit.
De aceea i-am dat denumirea de PIINE „AROMA“.




8 comentarii:

Jack T spunea...

Hallo Laura dragä,

acuma am un pic Probleme mari ca sä te cred. Nu sint deloc convins....

Da dacä imi trimiti un repede , ca sä o gust poate cä imi schimb Pärerea, gell:-))))))))

Tare feine Combinatie.Toate trei Aromele sint singure bune , impreunä si mai....

Cu drag Jacob

Narnia spunea...

Hello, Laura.
Am trecut sa-ti admir bunatatile si cum am ramas, ca deobicei, impresionata, ti-am pregatit un premiu la mine pe blog.
Cu drag, narnia !

CamiWitt spunea...

Da tu ma innebunesti cu atitea soiuri de päine cite faci...Ai dat gres in meserie ! Cind deschidem brutaria-cofetaria? Te tzuc dulce ! In prietenie Cami

Elena Toma spunea...

Fain mai arata painica asta! Si cum eu mananc foarte putina, caut retete din acestea cu painici cu faina integrala, seminte etc. Tare as vrea sa o fac reteta aceasta, dar am intampinat o mica problema: drojdia naturala. Nu am facut pana acum cu asa ceva si nu stiu daca imi resuseste prepararea ei cu fainuri obisnuite si cam cat pot sa o pastrez. Felicitari!

Unul din multi! spunea...

Jack, din pacate acum am ajuns sa-ti raspund, de aceea am si eu probleme ca sa sa te pot convinge, deoarece piinica demult s-apapat.Dar incerca si tu si poate astefel te poti convinge.
O zi buna si sarbatori fericite!
Laura S.

Unul din multi! spunea...

Narnia,
ITI MULTUMES foarte mult pentru complimente si premiu.
Din pacate a trecut atita timp si iarasi am intrerupt firul premiilor.
Dar sper cindva sa trec peste tot si sa mi-le rinic si sa multumesc tuturor doamnelor dragute care s-au giundit si la mine.
Iar complimentul, il intorc cu placere inapoi impreuna cu urarile de SARBATORI FERICITE!!!
Cu prietenie
Laura S.

Unul din multi! spunea...

Cami,draga mea sorella,
Cred ca ginduri de acest gen am avut si ueori mai am, dar din pacate lumea asta in care traim, cu greu te mai poti realiza.
Asa ca ramin doar pe plan privat.
Te tzuc dulce si pe curind!
Laura S.

Unul din multi! spunea...

Draga Elena Toma,
Te inteleg perfect, deoarece si eu la inceputul experientei am avut indoieli si teama.
Dar daca Nu incerca nici nu stim daca ne reuseste.
Eu am preparat "DROJDIA NATURALA" cu ori si care faina care am avut-o in casa.
Dar mai aromata iese cu faina din secara.
Dar pentru iceput probeaza cu faina de griu.

Pune in practica asa cum a ecxplicat aici Adriana;
http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/16277/Drojdie-naturala-lichida/
cu ori si care faina.Important este ca sa respecti cantitatea si mai mult sau mai putin timpul, deoarece acesta depinde de temperatura care o ai in casa.
Dupa ce este gata poti sa o tii la frigider chiar pina la 2-3 saptamnini fra sa o improsptatezi.
Daca cumva se aduna deasupra lichidul, nu conteaza, improspatezi dinou ca faina si apa in egala cantitate.
Cantiatatea la imnprospatare poate fii de cit doresti tu.
Eu am in frigider un borcal de 4 l si acesta de cite ori o improsptatez, urmaresc sa fie de cel putin 60% plin.Restul de 40% trebuie lasat liber sa poata sa fermenteze.
Borcanul este cu capac, in acest fel se tine foarte bine.
Iar cind folosesti la prepararea aluatului de piine, aici trebuie sa tii cont de calitatea fainii.Uneori mai este nevoie sa adaogi la retete ceva faina, sau apa.
Sper ca m-am facut inteleasa, iar daca nu, contacteaza-ma dinou si cu placare iti voi explica.
Cu prietenie si
SARABATORI FERICITE!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate