Da, da...PANEURILE.....sint iubite de toata lumea.
Mic si mare, ori Arta Pariziana, ori Arta Venetiana......, sint intotdeauna si mai ales in momente in care raminem fara idei, BINE VENITE.
Cel putin asa e la mine.
Am facut de N-spe mii de ori cu tot felul de carnuri,legume si linga tot felul de garnituri.
Aici in aceste fotografii se pot vedea, paneuri din carnita de pasare, champignons si dovlecei.
INGREDIENTE:
- bucatele de carne(pasare,peste, porc, vita...)
- legume(dovlecei, ciuperci de toate soiurile, vinete, fasole verde tinara....)
- oua
- sare+piper
- laiie coaja+zeama
- faina
- ulei/grasime pentru prajit
- ulei/grasime pentru prajit
~~~~SUPLIMENT~~~~~
- pesmet (aceste in cazul in care paneurile sint preparate dupa arta pariziana)
iar daca se doreste ceva mai aparte
- seminte de susan, mei...
- nuca normala sau cocos,
- alune de pamint sau de padure
- cornflakes zdrobiti.....
MOD PREPARARE:
Din oua, sare+piper, coaja+zeama de lamiie si faina se prepara un aluat precum la clatite.
Carnea spalata, zvintata,eventual putin platinata, sarata si piperata se trece prin faina, aluat , eventual in suplimentele dorite si se pune in uleiul bine incins.
Se prajeste pe ambele parti pina ce prinde gradul d eculoare dorit.
Legumele splate, zvintate se pun intr-o punga de nailon in care in prelalabil sau pus 2-3 ls de faina .Punga se aduna la gura si se se clatina in toate partile pina ce legumele s-au imbracat pe toate partile bine in faina.
Continutul pungii se pune intr-o sita si cu ajutorul sitei, surplusul de faina se indeparteaza de pe legume.
Astfel legumele imbracate intr-un srat de faina, s etrec prin aluat, eventual surplusul de ingrediente dorit/folosit si se prajesc la fel ij ulei/grasime bine incinsa , pina la gradul d eculoare dorit.
Se servesc cu felii de lamiie, salata verde eventual si cu garnitura de orez, cartofi....
TIP:
Fiind la cumparaturi am gasit in oferta piept d epasare si am cumparat ceva mai mult si am congelat.
Dar inaite de a-l congela l-am portionat astfel;
pachetele intregi le-am pus pentru 30 min la congelator.
Le-am scos si cu ajutorul masinii de feliat, am feliat pieptul de pasare.
Bucatelele mai mici le-am facut imediat pane , iar cele mai mari le-am pus pe atva cuptorului.
In tava cuptorului am intins in prealabil un sac de nailon taiat si am asezat feliile de carne de pasare.
Am luat tava si am bacat-o in congelator.Dupa ca 3-4 ore, cind mi-am adus aminte.Am scos-o si feliile d ecarne inghetate. le-am pus pe rind in ungi de nailon si le-am pus dinou la congelator.
Astfel cind am nevoie, scot doar atitea bucati de cite cred ca am nevoie.
3 comentarii:
Mama ... cate paneuri :) Trebuie sa fac si eu ! Un snitel ... ce bun ar fi. Am cam renuntat la prajitul in ulei, dar mai merge asa, din cand in cand ;)
La mine sa nimerit sa postez doua retete una dupa alta.De fapt sint preparate le interval destul de mare.dar nu am timpul necesar sa le postez la timp.
Si cum spui tu, e bine mai rarut ca sint calorii destul de multe.
Dar eu renunt la garnituri "aglomerate", fac numai salata linga si asa se compenseaza bine.
O zii buna si multumesc pentru comentar!
Laura S.
Multumesc pentru comentariul frumos lasat la mine pe blog !
As fi avut si eu un website in limba romana, dar sotul meu nu stie limba, asa ca a trebuit sa il scriu in Engleza.
Felicitari pentru minunatele retete !
Experienta isi spune cuvantul !
Trimiteți un comentariu