Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

7 iul. 2009

PRAJITURA PUFOASA CU CAISE


Am mai facut eu si alte prajituri cu fructe, bune pot sa spun,dar aceasta le intrece pe toate.😊
Este atit de pufoasa si gustoasa...o recomand cu placere si incredere mai departe!
INGREDIENTE:
- ceva marg./unt/ulei de uns tava
- ceva pesmet pentru tapetat tava dar poate sa sa foloseaca faina sau hirtie de copt
- 6 oua
- 300 g zahar(de preferinta pudra)
- 1 priza sare
- 1 pac.zahar vaniliat
- 1 lamiie-coaja
- 1 priza scortisoara
- 170 ml ulei
- 300 g faina
- 1 pac.praf copt(14g)
- ca. 15 buc.caise
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C
Tava de copt se unge cu grasime si se tapeteaza, cel mai indicat la prajiturile cu fructe,cu pesmet.
1/3 din cant.de zahar se amesteca cu faina si praful de copt.
Ouale intregi se mixeaza cu 1 priza de sare, de scortisoara, coaja de lamiie,zaharul vaniliat,restul de zahar si uleiul adougat treptat precum la maioneza.
Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut foarte mult.
Se adaoga in continuare amestecul de faina si cu o lingura se amesteca in asa fel incit aluatul sa ramina destul de aerat.Se toarna in tava ,iar deasupra se aseaza caisele injumatatite si trecute prin faina.
Astfel totul pregatit se introduce la copt pentru ca.35-40 min.
Proba cu scobitoarea este de indicat.
Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care prajitura se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit.Dupa ce sa racit complet se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra si la dorinta cu frisca proaspata.

8 comentarii:

Mar Varela spunea...

Your recipes are amazing, I´m spanish and don´t undestund your leanguge but if you speek english better...
A kiss
www.vamosacocimar.blogspot.com

LF spunea...

delicioasa prajiturica asta super-pufoasa!

Haine fashion pentru toate sezonele spunea...

delicioase retetete.DE TREI ORI BRAVO.

Irina spunea...

Cred ca prajitura este excelenta! Multumesc pentru reteta!

Unul din multi! spunea...

Hola Mar, y bienvenidos a mi blog!
Lamentablemente, ni español ni Inglés no entiende Inglés y sólo germana.Singurul mijoc que podemos utilizar los demás son la traducción.
Muchos Saludos desde Austria caliente!
Con la amistad
Laura S.

Unul din multi! spunea...

Flori,Porcusor, Irina...multumesc pentru vizita si cpmplimentele la adresa prajiturii!Pot doar sa o recomand cu cea mai mare siguranta ca va place si este si usor de preparat.
Spor la bucatarit si devorat!
Cu prietenie
Laura S.

GH spunea...

Merge si cu fructe de padure congelate? As vrea sa fac ceva rapid pentru o iesire sambata...

Unul din multi! spunea...

Cu siguranta, dar pentru ca fructele congelate sint foarte suculente, iti recomand ca peste noapte sa-le pui la descongelat intr-o strecuratoare, iar inaite sa-le presari peste aluat, presara deasupra aluatului un strat fain de faina sau fulgi de cocos.
Spor la preparat si bafta sa tina vremea cu tine/voi!!!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate