Acesta reteta delicioasa,mai ales pentru cei care iubesc ciocolata, am gasit-o cu ceva timp in urma aici; Pariser Spitz
Si am si preparat-o odata si postat-o aici; Culinar.ro
Si am si preparat-o odata si postat-o aici; Culinar.ro
Acum am refacut-o ochiometric si reteta pentru biscutii de la baza am schimbat-o cu alta.Dar o sa le scriu pe amindoua.
Deci reteta originala;
INGREDIENTE ALUAT:
- 30g zahar
- 60g unt
- 80g faina
- 10g cacao
INGREDIENTE CREMA:
- 250g smintina pt. frisca
- 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult, in acest fel se lucreaza mai bine crema)
- ciocolata pt. glazurare
MOD PREPARARE-ALUAT:
Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut se pune la rece ca. 30 min.
Apoi se intinde,cu o grosime de ca 3mm si se decupeaza rondele cu diametrul de 3-4 cm.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 170°C, ca 12-15 min.
MOD PREPSARARE-CREMA:
Se pune smintina de frisca intr-o oala pe foc,se adaoga ciocolata bucati se se amesteca incontinuu pina ce aceasta incepe sa fiarba si ciocolata sa topit.Se ia de pe foc si se pune sa se raceasca complet.Cel mai indicat este sa se lase la racit peste noapte.Dupa aceea se mixeaza cu mixerul,pt. a deveni putin spumoasa si tare..Aceasta crema se pune in sacul de ornat si se dreseaza pe rondele de cacao,dupa care se glaseaza cu ciocolata.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:
INGREDIENTE- ALUAT RONDELE:
- 225 g unt/marg.
- 100 g zahar pudra
- 1 pac.zahar vaniliat
- 3 galbenusuri
- 300/350g faina
- 1 virf de cutit de scirtisoara
- 40 g cacao
- 125 g nuci macinate
MOD PREPARARE.
Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, adaoginu-se pe rind si galbenusurile si nuca macinata.
Faina se amesteca cu cacaoa, cu scortisoara si se mixeaza in masa de unt.
Trebuie sa iese un aluat potrivit de tare care se pune la frigider pentru 30 mn.Se scoate bucati care s eintind cu o grosime de 3-4 mm si se taie rondele de marme dorita.Se coc la 180°C pentru ca 10-12 min.
Pariser Spitz
6 comentarii:
Laura,arata bestiale,si cred ca sint si gustoase.Daca le vedeam mai repede,le prestam de Pasti,dar le-am salvat la dosar.Mersi Laura!o primavara faina,si sarbatori fericite!
Draga mea Paradis,multumesc de vizita si lasa ca doar mai vin ele sarbatorile sau chiar poftele de ceva dulce si cicolatos si atunci poate o s aprepari.In opri ce caz, daca es´ti amatoare de cicolata, atunci cu siguranta sint ceva pe gustul tau.
La fel iti urez si eu o primavara plina de soare care sa-ti incalzeasca sufletul si multa fericire si sanatate!
Si cu ocazia Pstelor Ortodoxe-"Hristos a inviat!"
Superbe toate retetele!
felicitari
Dar as dori sa stiu cum pot comanda shpritzul pentru fursecuri si forma de silicon,multumesc si astept raspuns.
Hallo Ionelus!
Bine ai venit pe Blog si multumesc mult!
Comenti in Shopul de pe Blog poti face daca locuiesti in Germania sau Austria.
Sau chiar intr-o tara unde Amzonul este activ.
Intra aici;
http://www.amazon.com/gp/feature.html?ie=UTF8&docId=487250
In Romania inca nu e posibil, sper totusi sa se faca posibil.
Mii de pupicei!
Laura S.
Woow, cum arata! Laura, felicitari!
Cred ca sunt foaaaarte bune si la gust :)
Edith, la noi in Austria nu s egasesc peste tot.Mai mult in Wiena in cofetariile/cafenelele de lux si nu sint tocmai ieftine.
Acum eu nu le pot da un aspect comercial, nu sint experta,dar sa stii ca sint f. f. f. faine.
Merita incercate!
Trimiteți un comentariu