Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

15 apr. 2009

VIRFURI PARISIENE / PARISER SPITZ


Acesta reteta delicioasa,mai ales pentru cei care iubesc ciocolata, am gasit-o cu ceva timp in urma aici; Pariser Spitz
Si am si preparat-o odata si postat-o aici; Culinar.ro
Acum am refacut-o ochiometric si reteta pentru biscutii de la baza am schimbat-o cu alta.Dar o sa le scriu pe amindoua.
Deci reteta originala;
INGREDIENTE ALUAT:
- 30g zahar
- 60g unt
- 80g faina
- 10g cacao
INGREDIENTE CREMA:
- 250g smintina pt. frisca
- 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult, in acest fel se lucreaza mai bine crema)
- ciocolata pt. glazurare
MOD PREPARARE-ALUAT:
Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut se pune la rece ca. 30 min.
Apoi se intinde,cu o grosime de ca 3mm si se decupeaza rondele cu diametrul de 3-4 cm.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 170°C, ca 12-15 min.
MOD PREPSARARE-CREMA:
Se pune smintina de frisca intr-o oala pe foc,se adaoga ciocolata bucati se se amesteca incontinuu pina ce aceasta incepe sa fiarba si ciocolata sa topit.Se ia de pe foc si se pune sa se raceasca complet.Cel mai indicat este sa se lase la racit peste noapte.Dupa aceea se mixeaza cu mixerul,pt. a deveni putin spumoasa si tare..Aceasta crema se pune in sacul de ornat si se dreseaza pe rondele de cacao,dupa care se glaseaza cu ciocolata.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:
INGREDIENTE- ALUAT RONDELE:
- 225 g unt/marg.
- 100 g zahar pudra
- 1 pac.zahar vaniliat
- 3 galbenusuri
- 300/350g faina
- 1 virf de cutit de scirtisoara
- 40 g cacao
- 125 g nuci macinate
MOD PREPARARE.
Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, adaoginu-se pe rind si galbenusurile si nuca macinata.
Faina se amesteca cu cacaoa, cu scortisoara si se mixeaza in masa de unt.
Trebuie sa iese un aluat potrivit de tare care se pune la frigider pentru 30 mn.Se scoate bucati care s eintind cu o grosime de 3-4 mm si se taie rondele de marme dorita.Se coc la 180°C pentru ca 10-12 min.


Pariser Spitz


6 comentarii:

Paradis spunea...

Laura,arata bestiale,si cred ca sint si gustoase.Daca le vedeam mai repede,le prestam de Pasti,dar le-am salvat la dosar.Mersi Laura!o primavara faina,si sarbatori fericite!

Unul din multi! spunea...

Draga mea Paradis,multumesc de vizita si lasa ca doar mai vin ele sarbatorile sau chiar poftele de ceva dulce si cicolatos si atunci poate o s aprepari.In opri ce caz, daca es´ti amatoare de cicolata, atunci cu siguranta sint ceva pe gustul tau.
La fel iti urez si eu o primavara plina de soare care sa-ti incalzeasca sufletul si multa fericire si sanatate!
Si cu ocazia Pstelor Ortodoxe-"Hristos a inviat!"

1shoppingul pasiunea mea spunea...

Superbe toate retetele!
felicitari
Dar as dori sa stiu cum pot comanda shpritzul pentru fursecuri si forma de silicon,multumesc si astept raspuns.

Unul din multi! spunea...

Hallo Ionelus!
Bine ai venit pe Blog si multumesc mult!
Comenti in Shopul de pe Blog poti face daca locuiesti in Germania sau Austria.
Sau chiar intr-o tara unde Amzonul este activ.
Intra aici;
http://www.amazon.com/gp/feature.html?ie=UTF8&docId=487250

In Romania inca nu e posibil, sper totusi sa se faca posibil.

Mii de pupicei!
Laura S.

Edith spunea...

Woow, cum arata! Laura, felicitari!
Cred ca sunt foaaaarte bune si la gust :)

Unul din multi! spunea...

Edith, la noi in Austria nu s egasesc peste tot.Mai mult in Wiena in cofetariile/cafenelele de lux si nu sint tocmai ieftine.
Acum eu nu le pot da un aspect comercial, nu sint experta,dar sa stii ca sint f. f. f. faine.
Merita incercate!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate