Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

29 ian. 2024

PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA a la Laura

INGREDIENTE: 
- 2 doze de ton in sucul propriu(merge f. bine si in ulei)~ a 195g-nedesfacuta 
- 200g smintina groasa~Creme Fraiche(poate fii si brinza de vaci proaspata~Topfen/Quark) 
- 100g maioneza 
- 50g unt/marg 
- sare+ piper 
- 3 foi de gelatina 
- 50ml lapte 
MOD PREPARARE: 
Conservele de peste se desfac si se scurg bine. Untul,maioneza,smintina se amesteca bine si se adaoga carnea de ton. Acestea se mixeaza bine(blender/MIXER BAT/Stabmixer ) si se adaoga gelatina dizolvata in laptele caldut. Se potriveste de sare si piper si se da la rece pt. ca 3 ore. Este garantat un pateu f. bun.

FARA GELATINA
- 2 dose ton bine scurse
- 100g Philadephoa sau alt sortment
- 80-100g maioneza, trebuie degustat
- 80-100g Unt, aici depinde de consistenza pateului dorita.
- piper si sare *eu am pus numai piper

Dosele cu Ton se pun la scurs intr-o sita, dupa care TOATE INGREDIENTELE se pun intr-un Cut-Mixer si se mixeaza pina devine o crema fina. Se degusteaza , eventual se mai condimenteaza dupa dorinta.
Pateul este gata si se poate servii.
Eu NU pun cepa, usturoi sau alte legume in pateu, deoarece astfel se pastreaza la frigider mult mai indelungat. Dar cind se serveste, se pot garnisii feliile de pine cu diferite ingediente la alegere.(Castraveti murati, ceapa, marat, oua fierte, ...? (❗foto, urmeaza)

SPOR LA PREPARAT si SAVOARE DEPLINA!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate