.
INGREDIENTE:
- 2 doze de ton in sucul propriu(merge f. bine si in ulei)~ a 195g-nedesfacuta
- 200g smintina groasa~Creme Fraiche(poate fii si brinza de vaci proaspata~Topfen/Quark)
- 100g maioneza
- 50g unt/marg
- sare+ piper
- 3 foi de gelatina
- 50ml lapte
MOD PREPARARE:
Conservele de peste se desfac si se scurg bine.
Untul,maioneza,smintina se amesteca bine si se adaoga carnea de ton.
Acestea se mixeaza bine(blender/MIXER BAT/Stabmixer ) si se adaoga gelatina dizolvata in laptele caldut.
Se potriveste de sare si piper si se da la rece pt. ca 3 ore.
Este garantat un pateu f. bun.
FARA GELATINA- 2 dose ton bine scurse- 100g Philadephoa sau alt sortment- 80-100g maioneza, trebuie degustat- 80-100g Unt, aici depinde de consistenza pateului dorita.- piper si sare *eu am pus numai piperDosele cu Ton se pun la scurs intr-o sita, dupa care TOATE INGREDIENTELE se pun intr-un Cut-Mixer si se mixeaza pina devine o crema fina. Se degusteaza , eventual se mai condimenteaza dupa dorinta.Pateul este gata si se poate servii.Eu NU pun cepa, usturoi sau alte legume in pateu, deoarece astfel se pastreaza la frigider mult mai indelungat. Dar cind se serveste, se pot garnisii feliile de pine cu diferite ingediente la alegere.(Castraveti murati, ceapa, marat, oua fierte, ...? (❗foto, urmeaza)
SPOR LA PREPARAT si SAVOARE DEPLINA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu