Din pacate calitata pozei nu este cum as dori eu.Dar cin o sa pregatesc acesta reteta dinou, o sa revin cu alta.
Reteta a fost postata de catre Adriana.O doamna foarte priceputa de la care a,m luiat multe retete si informatii utile in ale bucataritului.
Si pentru acesta reteta minunata, draga Adriana iti transmit
Aici este reta si o redau asa cum a scris-o Adriana.
INGREDIENTE:
- 1 litru de lapte
- 250 gr de gris (aici eu zic sa puneti 200 si sa vedeti cum se comporta, mie mi-a iesit prea tare, cred ca trebuia sa ma opresc la 200 pentru ca probabil am fiert prea tare laptele)
- 2 galbenusuri
- unt cit o nuca
- sare, parmigiano(parmezan)
MOD PREARARE:
Se pune laptele la fiert cu untul
Cind fierbe se pune grisul si se amesteca bine.
Se fierbe citeva minute, se ia de pe foc si se pun galbenusurile si brinza.
Se pune un strat intr-o forma unsa cu unt sau ulei.(eu l-am facut prea gros, era mai frumos daca il faceam mai subtire, si cum amestecul era prea tare nu a iesit nici uniform stratul).
Se lasa sa se raceasca,(eu le-am facut simbata dupa-amiaza si le-am mincat duminica la prinz) se taie cu un pahar forme rotunde care se pun intr-o forma unsa cu unt, peste fiecare disc se pune un pic de unt, iar deasupra se presara abundent parmesan.
Se pun apoi la cuptor cit sa se topeasca untul si brinza
Iar aici relatarile cum am facut eu;
Eu nu le-am mai dat o forma anume.
Am pus masa de gris in tava unsa,am pus brinza Gouda deasupra,dar fara unt ,deoerece Gouda mea contine multa grasime (Butterkäse=brinza/cascaval untos),am dat la cuptor cu ceva mirodenii deasupra ,dupa care am taiat portii si am >>Hapa,Hapa<<>
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu