Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 feb. 2009

ESCALOP DIN CARNE DE PORC CU CIUPERCI/Geschnetzeltes vom Schwein)



Dupa cum vedeti habar nu am cum sa traduc acest titlu.Dar cu siguranta daca incercati reteta va v-a place,Nu este greu de preparat,variabila si cu siguranta place ori si cui.
Eu am facut-o ochiometric si cu ce mi-a oferit camara si congelatorul.
INGREDIENTE pt. ca 4 pers:
- 500 g carne de porc
- 1/2 legatura patrunjel vede(congelat)
- 2 cepe
- 200 g ciuperci Champignons -proaspete/doza(Eu am fost total sigura ca am ceva doze in camara,dar m-am inselat.De aceea am pus o mina de bureti congelati in loc de ciuperci)
- 25 g unt,marg.ulei...
- sare+piper
- 2 ls cu faina
- 1 pahar de vin alb
- 1 pahar apa(eu am inlocuit vinul+apa cu 300ml supa)
- 100g smintina lichida
MOD PREPARARE:
Carnea de snitzel sau muschiulet,se taie in bucati lungi si subtiri de ca 1/2-1 cm.
Ceapa se curata si se taie marut.Patrunjelul se spala, se zvinta si se toaca marunt, la fel si ciupercile se spala,se zvinta si se taie felii.
Se incinge grasimea ,iar cine doreste poate ca,carnea inainte de prajire sa o treaca prin faina.Adica sa se puna 1 ls faina intr-o punga de nailon, se pune carnea taiata si se amesteca totul bine pina ce faina a cuprins carnea pe toate partile.Astfel carnea inafinata se prajeste pe toate partile pina prinde culoare si se condimenteaza cu sare+ piper.
Se poate praji direct in grasimea incinsa fara sa se mai infaineze,dar infainata carnea ramine frageda la mijloc si pe dinafara primeste o crusta aromata.
Carnea prajita se scoate deoparte se mai adaoga ceva grasime daca este necesar si in grasimea incinsa se prajeste ceapa pina se inmoaie si prinde ceva culoare.Se daoga ciupercile si la fel se prajeste totul pina ce lichidul lasat de ciuperci a scazut.Se stinge cu supa, se adaoga carnea si smintina amestecata cu faina si se lasa la foc domol amestecind in continuu pina sosul primeste consistenta dorita.Se presara cu patrunjel verde, se degusteaza dupa care se poate servii.
TIP:
Cine doreste oate sa prepare acesta reteta cu ori si ce fel de carne.
Geschnetzeltes schnell zubereiten
Aici un Video in lb. germana cum se prepara aceasta reteta"RAPID".

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

Cum "surioara " mea a vazut reteta, mi-a si dat de stire cum se numeste in romaneste si chiar si un TIP:
~~~~~~
Surioara mea draga....minunat ti-a iesit aceasta reteta de...ESCALOP de porc cu ciuperci !!!!
Si eu o fac destul de des si ne place foarte mult....
O singura diferenta este : eu nu folosesc ceapa si o lingurita buna cu...mustar !!!
Sa va fie de bine !!!!
Si uite asa, te-am lamurit si cu...traducerea !
Pupicei multi !
~~~~~~

MULTUMESC MULT SIDY!
Si de la mine mii de pupicei!!!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate