Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 feb. 2009

COTLET DE PORC FRAGED



Cum stiu ca. carnea de cotlet este f. macra si intotdeauna imi este teama sa nu fie prea uscata dupa preparare, m-am gindit sa-i fac un tratament(hi,hi), pe care o sa-l descriu mai jos.
INGREDIENTE:
- 1 buc. de 1-2kg de cotlet de porc cu os
- 1lc piper, chimen,ienibahar
- 2-3 catei usturoi
- 1l lapte
-~~~~~~~~~~
- untura de porc sau ulei
- sare, piper, chimen, usturoi granulat si ce mai doriti dv.
- 2-3 cepe rosii de preferinta
- 5-6 catei de usturoi
- 1ls rasa zahar
- 1ls boia de ardei dulce
- 250ml supa de casa sau din cub Maggi,Knorr
- 250ml supa de casa sau din cub(in total 500ml)
MOD PREPARARE:
Laptele se pune la fiert cu mirodeniile si ustutoiul si se lasa sa de-a un clocot.Se trage deoparte si se lasa sa se racesca complet.
Carnea de cotlet se transcheaza de pe oase, se cresteaza ca 1cm. adincime si 1,5cm. latime si se aseaza in laptele racit.Se acopera si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi, carnea se scoate se scurge/sterge si cu a doua portie de mirodenii + sare se condimenteaza carnea pe toate partile si in crestaturi bine, bine.
Dupa aceea se unge pe toate partile si in crestaturi cu untura(este cea mai buna)sau cu ulei din abundenta.
Dupa aceste procedee, se leaga carnea cu sfoara extra entru bucatare, in asa fel incit carnea sa ia o forma frumoasa/rotunda.
Intr-o oala care intra in cuptor se incinge 1ls de untura,cind este incinsa la maxim se aseaza carnea care se prajeste bine pe toate partile.
Se scoate carnea si pe fundul oalei se pun oasele si 250ml supa.Deasupra se aseaza dinou bucata de carne se pune capacul pe oala si totul se introduce in cuptorul deja incins la ca.200°C
Se lasa ca 1 ora, dupa care se ia capacul jos si carnea se lasa sa prinda o crusta frumoasa si crocanta pe toate partile si supa/zeama lasata trebuie sa scada si ea.Eventual din cind in cind cu o pensula de silicon , suprafata bucatii de carne sa se unga deasupra.
Dupa ca 3o min.sau cind carnea a prins peste tot gradul de culoare dorit acesta se scoate din cuptor si se pune intr-o folie de alumniu pina la prepararea sosului.
In restul de friptura ramas se prajeste ceapa taiata marunt, impreuna cu usturoiul, zaharul, boia de ardei dulce si eventual ceva sare si piper.Cind acestea s-au prajit bine se adaoga cele 250ml de supa si se amesteca in continuu pina ce supa a scazut si totul a devenit precum un sos.
In loc de supa se poate pune vin, cel pe care-l serviti la masa.
Daca se doreste ca sosul sa fie mai fin,acesta se poate mixa cu blenderul , trece prin sita...
Cind sosul a fost gata preparat, se scoate carnea care se elibereaza de sfoara cu care s-a fixat, se portioneaza si se poate servii.
Se serveste linga ori si care garnitura dorita.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate