Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 aug. 2008

RULADA DIN CARNE DE VITA

Am mai spus eu ca barbati mei sint tare amatori de carne :-).
Ei la cererea lor,am facut aceasta reteta,care pot sa spun ca a iesit delicioasa.
Dar cum la fiecare reteta, rezultatul produsului finit depinde de calitatea ingredientelor, asa si in acesta reteta.
Carnea de vita trebuie sa fie proaspata, sa provina dintr-un animal destul de tinar si este de recomandat ca, carnea pentru rulada sa fie din partea de carne care se foloseste la snitzel.
INGREDIENTE - 4/6 pers.:
- 4 felii de carne de vita pt. schnitzel
- 4 lc mustar putin iute si aromat(Dijon)
- sare piper,ienibahar, putin chimen in cruce...
- 8/12felii subtiri de Bacon(depinde cit de mari sint feliile de carne)
- 4 castraveti murati si bine zvintazi
- 4 morcovi
- evetual si ceva radacina de telina 
- si daca aveti si doriti cabanos sau cirbaciori..
- untura sau ulei pt. prajit
- 250 ml supa de vacuta(eu am facut-o proaspata,inainte sa ma apuc de rulade,vezi foto nr.10)
1 pahar vin rosu
- 2cepe mari sau 1 leg. mare de cepa verde.
- 1lc zahar
- 1 lc boia de ardei dulce
- 1 ls pasta de tomate
- ceva faina,
- scobitori sau sfoara de buc.
MOD PREPARARE: 
Carnea de vita se condimenteaza si pe o parte se unge cu mustar si se pune pe fiecare cite 2-3 felii de bacon.
Morcovii,castravetii,eventual radacina de telina, cabanosii/cirnaciorii... se taie in betisoare subtiri cu o lungime cit este latimea bucatii de carne si se aseaza pe fiecare felie de carne cite 1 sau 2 bucati din fiecare sortiment (vezi foto.)
Felia de carne se ruleaza in asa fel incit sa fie continutul bine strins in ea.Astfel rulada formata se fixeaza bine cu 2 scobitori sau sfoara speciala pentru buc.
Bucatile de rulada se trec prin faina si se prajesc rapid pe toate partile, se scot din oala si se lasa deoparte.
In restul de grasime ramasa se prajeste ceapa,la care se adaoga lingurita de zahar.
Se mai adaoga dupa ce ceapa incepe sa prinda culoare si pasta de tomate + boia de ardei dulce, se amesteca bine totul se stinge totul cu vin si supa se adaoga restul de morcov,eventual radacina de telina si ruladele din carne .
Totul se fierbe acoperit la foc domol ca. 40 min.sau in cuptor la 180°C.
Cind sint gata fierte, se scot ruladele pe o farfurie si sosul se mixeaza bine, sau se trece prin sita.
Sosul trebuie sa fie fin,eventual se mai pune pe foc si se omogenizeaza cu ceva faina si smintina si daca mai este necesar se mai si condimenteaza. 
Pentru cine incerca reteta, doresc spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate