Pentru ca avea-m in frigider 2 dovlecei si nu stiam ce sa pregatesc din ei mi-am adus aminte ca am o reteta de chiftele.
Deci nu am mai stat pe ginduri si am trecut rapid la treaba.
INGREDIENTE:
(eu am pus ochiometric.):
- 400g dovlecei,
- 500g cartofi,
- 500g cartofi,
- 1 ou,
- sare,piper + nucsoara,
- eventual ceva verdeturi daca aveti/doriti
~~~~~~~~~~~~~~
- eu am pus si ceva bacon taiat in bucatele marunte.
Sotul meu a zois ca, cum papica fara putin gust de carne???!!!
Asa ca m-am conformat si am zis ca nu are ce sa strice la gust si consistenta si am adougat si ceva bacon.Puteti adaouga salam sau ce alt mezel doriti si chiar ceva cascaval ras...)
MOD PREPARARE:
Cartofii se trec prin razatoare,dupa care se scurg (se string in miini )bine de apa.Apa nu se arunca se pune deoparte.Dovleceii la fel se trec prin razatoare si se amesteca cu cartofii,cu oul batut putin si eventual daca doriti si aveti ceva verdeturi(frunze de atrunjel,usturoi,telina,snitling...)
Zeama cartofilor care s-a lasat deoparte,se scurge si amidonul obtinut se amesteca in compozitia de cartofi si dovelcei.Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara,(eventual se adaoga ceva mezeluri sau cascaval ras)se formeaza chiftele,ori cu mina ori ajutindu-ne de o lingra si se prajesc in ulei(untura,unt..) bine incins.
Se servesc calde ,cu sos de smintina si salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu