Ingrediente:
- 60g faina
- 1lc praf copt
- 50g amidon alimentar
- 3 oua gr.M
- 100g zahar
- 1 pac zahar vaniliat
- 1 peiza sare
- 100g unt-temp. camerei
Pt. culoare:
- 4g cacao
- 1ls apa-
- 1 ls ulei
Mod preparare:
1.Cuptorul se incinge la 180?C.Se unge o forma pt. chec ,sau de care doriti ,cu capacitatea de 1l,cu unt si se tapeteaza cu pesmet dulce,sau faina.
2. Intr-un pahat sau castronel se amesteca cacaoa cu apa si uleiul.Iar faina se amesteca cu amidonul si praful de copt.daca doriti si chiar este indicat sa cerneti aceste ingrediente,iese prajitura mult mai pufoasa.
3.Ouale impreuna cu zaharul,zaharul vaniliat si sarea ,se mixeaza pina devin spuma si zaharul sa topit.Se adaoga amestecul de faina si la sf.untul care are temp. camerei.Ca. 1/3 din aluat se mixeaza cu amestecul de cacao.
4.Jumatate din aluatul dschis la culoare se toarna in forma de chec.se toarna peste aluatul cu cacao ,iar peste cel de cacao restul aluatului dschis la culoare.totul se da la cuptor pt. ca. 40-45 min.Se lasa sa se raceasca ca. 5-10 min. in forma dupa care se poate scoate la racit pe . gratarul de bucatarie.Aici sint si pozele mele,doar ca eu am facut cant dubla si o parte din maffins sau papat deja
Iar aici sectiunea;
3 comentarii:
Multumim! Nu mi se pare destula faina... 60g? Cred ca erau trecute 260 sau 360g. Tu ce crezi?
Paste fericit! Multa lumina si bucurie!
Cu multa placere!Da se poate sa fie o greseala.Mersi pt.atentie!O sa caut revista si o sa revin cu corectura...
La fel un Paste fericit care sa aduca "PACE, CHIBZUINTA SI FERICIRE-TUTUROR!!!!
Am cauta si am gasit revista "GUSTO din 2000/5a" si NU este greaseala.CANTITATILE SINT CORECTE si dupa cum se vede, pusa in practica reteta, este OK.
Deci in concluzie, se poate prepara fara probleme.
Bay,bay!!!
Trimiteți un comentariu