Eu fac de fiecare data reteta dubla.
Este luat din acesta carte http://http://www.amazon.de/Klassische-Österreichische-Küche-Franz-Maier-Bruck/dp/3932131983/ref=sr_1_10?ie=UTF8&s=books&qid=1204269472&sr=1-10
Aici reteta;
Ingrediente:
- 500g cartofi fainosi fiert(bruto ca.750g)
- 50g gris
- 150g faina
- 2 galbenusuri
- 30g unt- sare
Mod preparare:
Mod preparare:
Cartofii se fierb ,se paseaza si se amesteca manual inca calzi cu grisul,untul,galbenusurile de oua,faina si sarea,dupa care se lasa sa se odihneasca.Nu scrie cit (eu zic ca 15-20 min. sint deajuns)eu am pregatit alte chestii intre timp,de ex. am pus apa in care fierb galustele la fiert cu sare.Iar pt. ca eu le-am folosit aluatul ca atare am pus in apa 1 ls vegeta naturala.
Cu miinile infainate am format galuste pe care le-am pus in apa care deja clocotea.Se lasa sa fiarba pina se ridica la suprafata.Atunci sint fierte si se pot servi.
Aceste galuste doar fierte le folosesc la fripturi,gulasuri....ca garnitura.
De multe ori dupa ce le scot de la fiert le pun intr-o tigaie cu ulei de masline sau unt ,bine incins le intorc pe toete partile ,presarind frunze de patrunjel.
Aici o foto;
Galuste servite cu Gulas
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aici un ex. ~ Galuste cu prune ~
TIP:
~ Daca doriti sa folositi aluatul pt. galuste dulci,fierbeti cartofii cu putin zahar, scortisoara, valinie..In acest fel, vor primi galustele o aroma si un gust deosebit.
~ Iar ca aluatul sa fie si mai pufos,se poate framinta impreuna cu un vurf de cutit de praf de copt
4 comentarii:
pare extrem de gustos
Hallo!
Pentru a te convinge ca asa este , nu pot decit sa-l recomand si sa-ti urez spor la preparat si savoare deplina1
PS.
IMPORTANT- neaparat sa se pregateasca cu cartofi fainosi!!!!
Cu prietenie
Laura S.
Going to try now.. Looks really good.
Have fun and enjoy your meal preparation
Let me know if you tasted!
Trimiteți un comentariu