BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE
INGREDIENTE:
- 1400g lapte
- 1 priza sare
- 2 pac. praf, budinca de vanilie
- 145g gries
- 120g zahar
- aroma de vanilie
- 50g ciocolata alba -*optional*
MOD
PREPARARE:
Laptele se amesteca cu praful de
budinca de vanilie, aroma de vanilie priza de sare si zaharul.
Se pun la fiert amestecindu-se
mereu si cind incep sa fiarba, temperatura se micsoareaza, se adaoga grisul in
ploaie amestecind mereu pina cind totul incepe sa de-a in clocot si dupa citeva
clocolte usoare, cind se observa ca. consistentza a devenit densa se trage de
pe foc si se adaoga , daca se doreste ciocolata.Se poate adooga chiar mai multa
ciocolata , in acest caz se reduce putin cant. de zahar.
Budinca astfel preparata se
toarna in formele de budinca si se poate servii calda sau rece , ca atare sau
cu soropuri, compoturi…
TIPP:
·
Eu fac portie
dubla si o torn in borcane cu capac.
Dupa
ce s-au racit, isirofez capacele si pun la frigider.
·
Ca. 1 saptamina
se poate savura acest desert simplu si gustos.
Asta daca rezista atita timp 😀
·
Aroma budincii
poate varia dupa gustul personal,
cu coaja de lamiine,
migdale, rom…
·
Se pote prepara si
cu budinca de ciocolata
|
Urez spor la preparare si
savoare deplina!