Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

2 aug. 2017

PAPANASI - prajiti

Sint precum un Hamster😀!
Cumpar toate cele, cu gindul ca poate prepar una alta reteta...se intelege "spontan"... si sa am tot ce-mi trebuie in casa….
Asa se intimpla ca am avut 2 pac. a 250g brinza de vaci proaspata si erau in pragul expirarii si m-am gindit sa fac o portie de papanasi pe care sa-i deghidez si in Donutz, deoarece baietilor mei le plac la nebunie gogosii americani.
Deci m-am pus la treaba preparaind urmatoarea reteta;
INGREDIENTE:
- 500g brinza de vaci
- 2 galbenusuri
- 1 ou
- 3 ls ulei
- 100g zahar pudra
- 1 priza sare
- 50g rom
- 1 lamiie-coaja si/sau zahar vaniliat
- 150g lapte caldut
- 20g drojdie proaspata
- 500g faina
MOD PREPARARE:
Drojdia se dizolva in lapte.
Brinza se mixeaza cu zaharul pudra, priza de sare, galbenusurile,uleiul, romul, coaja de lamiie si /sau vanilie, se adaoga faina si amestecul de drojdie si lapte.
*ATENTIE- daca aluatul necesita ceva lichid , se póate adouga ceva lapte , sau viceversa ceva faina…
Totul se mixeaza bine , pina cind aluatul se desprinda usor de pe peretii vasului in timpul mixarii.
Se acopera cu o punga de nailon si se lasa la dospit intr-un loc caldut pina cind volumul a crescut vizibil.
Aluatul se scoate pe msa de lucru infainata, se intinde cu o gr. intr-e 1/2 –1cm, se decupeaza rondele care la rindul lor la fel se perforeaza la mijloc.
Acestea se aseaza pe o suprafata infainata la dospit inca ca. 30 min. dupa care se prajesc in ulei NU prea fierbinte.
Se scot pe un servet de bucatarie sa se scurga de surplusul de grasime si se pot servii ca atare , cu compot, chiselita, gem si frisca sau smintina…aici pofta , placerea si fantazia dupa cum se serveste se individualizeaza…
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TIP:Pentru ca gogosii in general a doua zii nu mai sint asa de buni, eu ii congelez pe o tava, dupa ce s-au congelat ii depozitez intr-o punga de nailon si cind doresc sa consum, inainte cu cel putin 30 min. ii scot din congelator ...
Pe acesta cale, doresc celor ca incearca ,  preparare de succes si savoare deplina!!!

23 iul. 2017

Galuste cu caise din alaut cu brinza de vaci

Reteta acestei reteta o am de pe acesta pagina, care este una din izvoarele mele de inspiratie: MARILLENKNÖDEL
Dar pentru ca NU am avut in casa. faina grisata dublu, am macinat gries si cuburi de piine alba uscata…cant. mai jos in reteta…
Deci scriu reteta preparata de mine, deoarece a iesit super buna si galustele au fost si a doua zi, chiar si reci super bune. Winking smile
INGREDIENTE:
- 500g brinza prosapata de vaci bine scursa
- 2 oua + 1 galbenus
- 120g unt
- 270g gries macinat / faina dublu grisata
- 50g cuburi de piine alba uscate si macinate / pesmet
- 1 priza sare
- 1 lamiie –coaja
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza cu coaja de lamiie, sarea , galbenusul de ou si cele doua oua adougate intregi pe rind.
Cind totul devine o pasta omogena, se adaoga si brinza bine scursa si se mixeaza pina la fel se obtine o pasta fina si omogena.In continuare se adaoga grisul macinat sau faina grisata si piinea alba macinata sau pesmet.
Totul se malaxeaza bine si se acopera cu o folie de nailon de bucatarie si se pune la frigider pentru min. 2 ore.
Intr-e timp se pregatesc caisele ca. 15 –20 buc. depinde cit de mari sint.Se spala se zvinta si inaite sa fie invelite in aluat se cresteaza si in locul simburelui se introduce un cub de zahar in prealabil inmuiat in lichior de caise/migdale/rom…
Intr-e timp intr-o tigaie incapatoare se incinge o lingura mare de unt in care se prajeste aprox. 250g pesmet.Cind acesta a prins culoare se trage de pe foc, se amesteca cu scortisoara si zahar tos.
Intr-o oala incapatoare se pune apa sa fiarba si cind aceasta clocoteste se sareaza si se reduce focul in asa fel incit apa doar sa atinga usor punctul de fierbere.
Galustelde pregatitte cu miinile umezite se aseaza in oala , se acopera si se lasa sa fiarba ca. 15-20 min. depinde cit de mari sint caisele.
Cind galustele sint fierte se scot din oala, se tavalesc in pesmet si se pot servii, pudrate cu zahar pudra amestecat cu vanilie, sau chiar cu compot de caise/chiselita de caise, si/sau inghetata de vanilie…granitele gusturilor/preferintelor nu au margini.
Savoare deplina!!!

22 iul. 2017

Reloaded ~ PRAJITURA PUFOASA CU CAISE

Aceasta reteta este “MINUNATA”!!!
O prepar foarte des si mereu cu rezultate “foarte bune”!
Voila,… ultima preparare cu fructele preferate ale sezonului- CAISELE!
praji cu caise
Aici se gaseste si reteta:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate