Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

7 aug. 2018

BAOZI – GALUSTE ASIATICE UMPLUTE CU CARNE TOCATA


BAOZI – GALUSTE ASIATISE UMPLUTE CU CARNE TOCATA


INGREDIENTE-aluat(eu am preparat o portie si jumatate-18 buc.:
  • 500g faina alba de griu
  • 3g drojdie proaspata
  • 270 apa
  • 12g sare
  • 5g zahar
MOD PREPARARE - aluat:
Intr-un recipient potrivit cantitatilor se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul si se lasa citeva minute pina se observa ca drojdia incepe sa fermenteze si dupa aceea se adaoga faina si sarea.Totul se amesteca si malaxeaza bune pina cind aluatul nu se mai lipeste si surafata este neteda.
Aluatul se pune la dospit peste noapte intr-un loc nici prea cald nici prea rece.camara s-au pivnita sint ideale.
Daca se adaoga 15g drojdie, atunci nu este necesara dospirea peste noapte, ajunge doar de la 30min. in sus, pina cind se observa ca aluatul a primit un volum dublu.
Aluatul dospit se toarna pe masa de lucru usor infainata, se degazeaza, se formeaza din aluat un sul care se imparte in 12 buc. egale.
Bucatile de aluat se schlefuiesc sub forma de bilute , se acopera cu o folie/punga de plastic si se lasa la odihnit pina cind se prepara urmatoarea umplutura:

INGREDIENTE-umplutura:
(eu am preparat umplutura cu carne de strutz si am amstecat si ceva boabe de mazare fiarta.
Dar din pacate a fost c-am uscata.deci NEAPARAT carnea trebuie sa fie consistenta si in grasime.
  • 350g carne de porc tocata
  • 2ls sos de soia usor
  • 1lc ulei din susan
  • 1ls sos de stridii
  • 1ls vin de orez
  • 15g ghimbir
  • 1-2 fire subtiri de ceapa verde sau una mica
  • 3g sare
  • piper negru
  • 2-3ls apa
MOD PREPARARE - umplutura:
Ceapa si ghimbirul se taie cit mai marunt si se adaoga carnii de porc tocate impreuna cu celelalte ingrediente.totul se amesteca bine pina cind umplutura se leaga.

MOD PREPARARE – galuste:
Bilutele de aluat se i-au cite una in parte si cu tocul palmei se platineaza si cu un sucitor se formeata din aluat discuri cu un diametru de ca.10cm.tinind cont ca marginile sa fie ceva mai subtiri decit mijlocul.
Se lucreaza cu faina in asa fel incit sa aluatul s nu se lipeasca de masa de lucru.
Astfel preparat si format aluatul , se imparte pe fiecare disc umplutura si se formeaza galustele precum in acest BAOZI VIDEO.
Galustele astfel formate se aseaza intr-un aburitor din bambus , sau alt recipient, important este ca. galustele sa fie strapunse bine de temperatura produsa de baia de aburi.
Deci galustele se pun intr-un asemena recipient in prealabil captusit cu hirtie de copt perforata, taiata bucati(vezi video) sau uns cu ulei, pentru ca galustele sa nu se lipeasca, se lasa dinou la dospit ca 20-30 min. pina se observa ca volumul a crescut vizibila
Intr-e timp se pune intr-o oala potrivita aburitorului apa la fiert,aceasta trebuie doar sa fiarba usor , iar cind galustele au dospit se aseaza recipientul cu galuste peste oala cu aburi si se lasa ca. 12min. sub presuiunea aburilor.
Dupa acest timp, oala se trage de pe foc si totul se mai lasa ca. 5 min.
Acum galustele sint gata pt. servire.
Acestea se servesc am vazut cu diferite sosuri preparate cu soia sau cu legume preparate in Wok, cum am facut eu.(ceapa verde,mazare pastai si rondele din morcov scurt prajite in ulei de susan in wok si ceva sos de soia)


Celor care se aventureaza la acesta reteta dorec sa urez,
SUCCES LA PREPARARE SI SAVOARE DEPLINA!

21 iul. 2018

KOTLET DE PORC IN SOS DE PIPER VERDE


KOTLET DE PORC IN SOS DE PIPER VERDE

INGREDIENTE – pt. 4 pers.:

MOD PREPARARE:

Ceapa se curata si se taie foarte marunt.
Cotletul de porc se taie in buc, cu o gr, de 1-1,5cm si se trece pe ambele parti prin faina.
Intr-o tigaie potrivita se incinge untura sau uleiul si se prajeste la tem. ridicate pe ambele parti.Temperatura se reduce , se sareaza si pipereaza si se mai prajeste ca. 2 min. pe ambele parti.
Cotletul se scoate pe o farfurie, se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se tine la cald pina ce sosul este gata.
Pentru prepararea sosului, ceapa se prajeste in grasimea ramasa, eventual se mai poate adouga ceva untura sau ulei, 1lc zahar, daca se doreste si se prajete amestecind mereu pina ceapa devine brun-aurie.
In continuare se adaoga boabele de piper, se amesteca de citeva ori, se adaoga mustarul, in continuare cele 200g de Creme Fraiche, sosul Worcester, se amesteca totul bine pina se infierbinta sosul , se trage de pe foc si se aseaza in sos buc. de cotlet.
Daca acestea au lasat ceva suc acesta se toarna la fel in tigaie.
Se condimenteaza cu ceva sare si piper si presara daca se doreste cu frunze de patarunjel/majoran sau telina taiate marunt.
Ca garnitura se poate servii, orez fiert / sote, cartofi, paste fainoase, salata...

TIP:
Aceasta reteta se poate prepara si cu ciuperci.
In loc de piper se poate adouga ciuperci de ex. Champignions injumtatite/in sferturi sau feliate, care se prajesc rapid in tigaia incinsa dupa prajirea cotletului.Acestea se scot intr-un castronel , se mai adaoga ceva grasime si se prajeste ceapa.
In contunare se prepara ca mai sus, doar la final se adaoga in sos ciupercile si cotletul de porc.


5 iul. 2018

SPANAC GRATIN


SPANAC GRATIN
O reteta simpla si gustoasa, gasita pe acest Blog minunat unde se gateste „frantuzeste“!👍
Citeva adaousi minuscule cu un efect minunat am indraznit sa fac....in ori ce caz, este o retetea „gustoasa“ care o recomad cu placere!!!
Liebe Aurelie, vielen lieben Dank, für diese leckere Rezept!
INGREDIENTE:
  • 1pac. spanac crema congelat (400 / 600g)
  • 250g pasta făinoase de pref. Spirale
  • 200g smântână
  • 300g lapte
  • 40g unt
  • 40g faina
  • 2 triunghiuri de brânza topita
  • 2 caței usturoi /1lc rasa usturoi granulat
  • sare, piper și nucșoară
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • 100/150g cașcaval ras
  • ceva unt pt.. uns forma
MOD PREPARARE:
Pastele făinoase se pun la fiert în apa cu sare și se fierb până devin „al dente“, se scurg, se clătesc cu apa rece și se lasă la scurs în strecurătoare.
Spanacul congelat se pune într-o strecurătoare și se lasă complet la dezghețat (acesta procedura este bine sa se faca de seara, deoarece dureaza citeva ore) și strecurat.
Apa scursa după dezghețare se arunca, iar spanacul se amesteca cu sosul Bechamel care se prepara astfel:
Untul se pune în tigaie și se lasă ușor la prăjit până ce apa s-a evaporat și untul se caramelizează putin , dar ATENȚIE la foc mic și sub supraveghere, merge repede si se poate arde.
Când se observa ca prinde culoare se adaogă faina dintr-o data, se trage de pe foc și se amesteca cu o ruta în asa fel incit sa nu mai rămână cocoloase. In continuare se adaogă pe rând smântâna și laptele, amestecând mereu în asa fel incit totul devine precum o crema, se adaogă sare, piper, nucșoara, usturoi și triunghiurile de brânza care în prealabil s-au mărunțit sau cu o furculița s-au zdrobit.
Totul se pune înapoi pe foc mic pana când se obesreva ca se încinge bine, dar NU fierbe. Procedura care necesita amestecare continua până când ingredientele se omogenizează bine.
Totul se trage de pe foc, se adaogă spanacul , se amesteca bine și se toarnă peste pastele făinoase.
Totul se amesteca bine până când pastele sunt cuprinse de sos și se toarnă într-un recipient termorizant în prealabil uns cu unt și deasupra se presară cașcavalul ras.
Totul se introduce la cuptor la 180°C pentru ca. 25-30min.
Până când se observa ca, cașcavalul prinde culoarea gratinata dorita.
  • Se servește cu ochiuri și eventual cine dorește o bucățica de carnita fiarta sau prăjită.
  • In Gratin se poate adăuga și bucatele de șuncă sau Bacon în prealabil putin prăjite.
Cine dorește sa probeze, doresc spor la preparat și savoare deplina!!!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate