23 iul. 2017

Galuste cu caise din alaut cu brinza de vaci

Reteta acestei reteta o am de pe acesta pagina, care este una din izvoarele mele de inspiratie: MARILLENKNÖDEL
d0ff534e098a7419408568f5cc3cfde1
Dar pentru ca NU am avut in casa. faina grisata dublu, am macinat gries si cuburi de piine alba uscata…cant. mai jos in reteta…
Deci scriu reteta preparata de mine, deoarece a iesit super buna si galustele au fost si a doua zii,chiar si reci super bune. SmileSmileWinking smile
INGREDIENTE:
- 500g brinza prosapata de vaci bine scursa
- 2 oua + 1 galbenus
- 120g unt
- 270g gries macinat / faina dublu grisata
- 50g cuburi de piine alba uscate si macinate / pesmet
- 1 priza sare
- 1 lamiie –coaja
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza cu coaja de lamiie, sarea , galbenusul de au si cele doua pua intregi puse pe rind.
Cind totul devine o pasta omogena, se adaoga si brinza bine scursa si se mixeaza pina la fel se obtine o pasta fina si omogena.In continuare se adaoga grisul macinat sau faina grisata si cuburile uscate de piine alba sau pesmet.
Totul se malaxeaza bine si se acopera cu o folie de nailon de bucatarie si se pune la frigider pentru min. 2 ore.
Intr-e timp se pregatesc caisele ca. 15 –20 buc. depinde cit de mari sint.Se spala se zvinta si inaite sa fie invelite in aluat se cresteaza si in locul simburelui se introduce un cub d ezahar in prealabil inmuiat in lichior de caise/migdale/rom…
Intr-e timp intr-o tigaie ingapatoare se incinge o lingura mare de unt in care se prajeste aprox. 250g pesmet.Cind acesta a prins culoare se trage de pe foc, se amesteca cu scortisoara si zahar tos.
Intr-o oala incapatoare se pune apa sa fiarba si cind aceasta clocoteste se sareaza si se reduce focul in asa fel incit apa doar sa atinga usor punctul de fierbere.
Galustelde pregatitte cu miinile umezite se aseaza in oala , se acopera si se lasa sa fiarba ca. 15-20 min. depinde cit de mari sint caisele.
Cind galistele sint fierte se scot din oalasi se tavalesc in pesmet si se pot servii, pudrate cu zahar pudra amestecat cu vanilie, sau chiar cu compot de caise/chiselita de caise, si/sau inghetata de vanilie…granitele gusturilor/preferintelor nu are margini.
Savoare deplina!!!

22 iul. 2017

Reloaded ~ PRAJITURA PUFOASA CU CAISE

Aceasta reteta este “MINUNATA”!!!
O prepar foarte des si mereu cu rezultate “foarte bune”!
Voila,… ultima preparare cu fructele preferate ale sezonului- CAISELE!
praji cu caise
Aici se gaseste si reteta:

PIINE DE GRIU CU AROMA FINA

oiine de griu1
Aceasta reteta am gasit-o pe acest Blog, mai exact aici:
Ploetzblog-Mildes Weizensauerteigbrot
            danke-008
Piinea este dospita doar cu DROJDIE NATURALA 
si este usor de preparat, chiar si pentru incepatorii care doresc sa se aventureze in ale “panificatiei traditionale si sanatoase”!
LUTZ scrie ca, pentru a obtine o piine cu pori mari , miez elastic si o aroma cu caracter, este bine ca inainte sa se foloseasca drojdia naturala, aceasta sa fie improspatata de 2-3 ori, eventual din faina integrala si coapta intr-o oala de tuci.

INGREDIENTE DROJDIE NATURALA:
- 75g faina de brutarie W550/W700
- 75g apa calduta (pina la 40°C)
- 75g drojdie naturala “neimprospatata – din frigider”

MOD PREPARARE:
Ingredientele pentru drojdia naturala active se amesteca si se lasa 2 ore la 27°C sa dospeasca.
INGREDIENTE ALUAT PIINE:
- drojdia naturala de mai sus
- 425g faina alba de griu de brutar W550/W/700
- 275g apa
- 11g sare

MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se mixeaza ca 5 min. la turatie minima si inca ca. 10 min la turatie moderata. Aluatul devine elastic si putin lipicios.Dar acesta se va intinde si impacheta de 4-5 ori si va capata consistenta potrivita.
Deci aluatul obtinut se pune la dospit ca. 3 ore, timp in care la interval de 30 min. se intinde si impacheteaza, ca aici in acest

VIDEO.
Dupa acest interval de timp si ultima intindere si impachetare, aluatului i-se da forma dorita, se aseaza in cosul in care dospeste in preaabil bine infainat cu incheietura dedesupt si se pune la rece, event. in frigider peste noapte pentru 8-12 ore.
A doua zii se incinge cuptorul la 250°C si  totodata se incinge si oala de tuci.
In oala se rastoarna alautul si se introduve dinou la copt , modificind temepeartura la 220°C. pentru ca 45 min.


*OBSERVATIE!
Pentru ca nu am avut loc in frigider, deoarece portiile mele de aluat sint de 4 ori mai mari, am hotarit sa pregatesc aluatul, impachetindul doar de 2 ori si l-am pus peste noapte la dospit afara pe terasa, iar in urmatoarea zii la 6 dimineata l-am scos  pe masa de lucru, l-am impachetat la fel de 2 ori la interval de 30 min, i-am dat formele dorite si am copt normal, direct pe tava din cuptor si in forma de cozonac...

piine din faina de griu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate