Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 iul. 2017

Reloaded ~ PRAJITURA PUFOASA CU CAISE

Aceasta reteta este “MINUNATA”!!!
O prepar foarte des si mereu cu rezultate “foarte bune”!
Voila,… ultima preparare cu fructele preferate ale sezonului- CAISELE!
praji cu caise
Aici se gaseste si reteta:

PIINE DE GRIU CU AROMA FINA

oiine de griu1
Aceasta reteta am gasit-o pe acest Blog, mai exact aici:
Ploetzblog-Mildes Weizensauerteigbrot
            danke-008
Piinea este dospita doar cu DROJDIE NATURALA 
si este usor de preparat, chiar si pentru incepatorii care doresc sa se aventureze in ale “panificatiei traditionale si sanatoase”!
LUTZ scrie ca, pentru a obtine o piine cu pori mari , miez elastic si o aroma cu caracter, este bine ca inainte sa se foloseasca drojdia naturala, aceasta sa fie improspatata de 2-3 ori, eventual din faina integrala si coapta intr-o oala de tuci.

INGREDIENTE DROJDIE NATURALA:
- 75g faina de brutarie W550/W700
- 75g apa calduta (pina la 40°C)
- 75g drojdie naturala “neimprospatata – din frigider”

* daca este deja improspatata, atunci 225g
MOD PREPARARE:
Ingredientele pentru drojdia naturala active se amesteca si se lasa 2 ore la 27°C sa dospeasca.
INGREDIENTE ALUAT PIINE:
- drojdia naturala de mai sus
- 425g faina alba de griu de brutar W550/W/700
- 275g apa
- 11g sare

MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se mixeaza ca 5 min. la turatie minima si inca ca. 10 min la turatie moderata. Aluatul devine elastic si putin lipicios.Dar acesta se va intinde si impacheta de 4-5 ori si va capata consistenta potrivita.
Deci aluatul obtinut se pune la dospit ca. 3 ore, timp in care la interval de 30 min. se intinde si impacheteaza, ca aici in acest

VIDEO.
Dupa acest interval de timp si ultima intindere si impachetare, aluatului i-se da forma dorita, se aseaza in cosul in care dospeste in preaabil bine infainat cu incheietura dedesupt si se pune la rece, event. in frigider peste noapte pentru 8-12 ore.
A doua zii se incinge cuptorul la 250°C si  totodata se incinge si oala de tuci.
In oala se rastoarna alautul si se introduve dinou la copt , modificind temepeartura la 220°C. pentru ca 45 min.


*OBSERVATIE!
Pentru ca nu am avut loc in frigider, deoarece portiile mele de aluat sint de 4 ori mai mari, am hotarit sa pregatesc aluatul, impachetindul doar de 2 ori si l-am pus peste noapte la dospit afara pe terasa, iar in urmatoarea zii la 6 dimineata l-am scos  pe masa de lucru, l-am impachetat la fel de 2 ori la interval de 30 min, i-am dat formele dorite si am copt normal, direct pe tava din cuptor si in forma de cozonac...

piine din faina de griu

15 mai 2017

PRAJITURA NUTELLA


Desi se gasesc multe retete in web. eu o am de la D-na care mi-a mai sugerat si alte retete si  care s-au dovedit foarte reusite si gustoase, de ex. aceasta;
si careia doresc sa-i multumesc foarte mult;

INGREDIENTE BLAT:
- 8 oua
- 1 priza sare
- 300g zahar
- 170g ulei
- 150g lapte
- 250g faina
- 65g cacao patiserie
- 15g praf copt
~~~~~~~~~~~~~~
- 250g lapte
- 3ls Nutella
~~~~~~~~~~~~~~
- 1/2 borcan marmelada de pref. caise incalzita
- 150g ciocolata la preferinta
- 75g unt
MOD PREPARARE:
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza cu sarea pina devine o masa omogena.In continuare se  adaoga zaharul pus in ploaie. Totul se mixeaza pina cind masa devine de o culoare alburie si foarte spumoasa.Mixarea dúreaza ca. 15-20 min.In acesta masa se mixeaza in continuare uleiul pus treptat precum la maioneza, laptele si faina in prealabil amestecata si cernuta cu cacaoa si praful de copt dar Se amesteca cu o paleta de sus in jos in asa fel incit masa de aluat sa ramina foarte aerata.
Aluatul astfel preparata se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si se coace la 180°C. ca 35-40 min.
*Proba cu scobitoarea!
Dupa coacere se lasa in tava sa se raceasca cel putin 10 min. dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se indeparteaza hirtia de copt si se lasa sa se racesc complet.eventual pina a doua zii.
Dupa racire se taie pe orizontal pe jumatate si se obtin doua blaturi.Blatul cu partea perfect neteta, se foloseste la suprafata.
Aceste blaturi se insiropeza cu cele 250g lapte fierbinte si amestecat in el cele 3 ls Nutella.
INGREDIENTE CREMA:
 NUTTELA :
- 150g Nutella
- 1ls rasa cacao patiserie
- 300g smintina pt. frisca
- 2pac.   praf pt. FRISCA FIX
MOD PREPARARE:
Nuttela se pune intr-un recipient cu apa fierbinte sa se inmoaie.
Frisca se bate spuma impreuna ca praful pt. FRISCA FIX si se pune la frigider.
Nuttela intr-e timp fluida se mixeaza cu cacaoa si 2-3 ls de frisca.
*ATENTIE-Nutella NU trebuie sa fie fierbinte/foarte calda!!!
Nutella astfel pregatita se ameteca cu masa de frisca cu ajutorul unei palete in asa fel incit crema sa ramina aerata.
Crema e pune la rece/frigider pina se pregateste a doua parte de cema care este doar din frisca.
FRISCA:
- 300g smintina lichida pt. frisca
- 1 pac. praf  FRISCA FIX
- ceva vanilie
MOD PREPARARE:
Smintina  se mixeaza impreuna cu praful de FRISCA FIX si in final vanilia(zahar vaniliat/vanilie uscata si macinata/maduva de vanilie, ce se doreste…).
Aceasta se pune la fel la frigider pina ce crema cu Nuttela se intinde pe blatul prajiturii de la baza.
Peste crema cu Nutella se intinde frisca  si  se acopera cu al doilea blat, cu suprafata perfect neteta deasupra.
(eu am procedat invers, aici iarasi am gresit, dar nu a fost nici o problema)
Suprafata blatului cu ajutorul unei pensule, se unge cu marmelada incalzita.
Ciocolata si untul se pun intr-o punga de nailon careia i-se face un nod si e pune la topit int-o cana cu apa fierbinte.Dupa aceste doua ingrediente s-au topit se malaxeaza in mina pina cind cele doua ingrediente sint bine omogenizate, eventual se mai pune la incalzit in asa fel incit glazura sa fie foarte lichida.
Pungutei i-se taie un coltisor si se traseaza linii de glazura deasupra prajiturii in asa fel incit blatu sa fie in totalitate acoperit.In final cu o plateta sau un cutit lung se niveleaza glazura si totul se pune la rece pt. citeva ore.
Inaite de taiere cu un cutit fierbinte se marcheaza dungile de taiere a buc. de  prajitura in glazura de ciocolata.
Pentru cine incearca doresc, spor la preparare si savoare deplina!!!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate