23 apr. 2017

SUPER ALUAT pentru PIZZA, CORNURI, FLADEN…

Melcisori ~ Pizza
Acelasi aluat-Cornuri simple, cu sesam, cu mac si cu cascaval...
Acelasi aluat, preparate din 1/2 de cantitate de faina si din acesta 200g faina alba de griu, inlocuita cu 200g faina integrala , proaspat macinata din graunte de Alac.
Se prepara de cu seara un aluat din urmatoarele,
INGREDIENTE:
- 1250g apa calduta
- 25g zahar
- 12 g drojdie proaspata
- 2 kg de faina Typo 00/550/700W
- 35g sare
- 40g ulei de pref. de ulei de masline nativ
MOD PREPARARE:
Ingredientele se pun in recipientul malaxorului in ordine mai sus data si se malaxeaza pina cind aluatul se desprinde de pe pertii recipientului.
Aluatul obtinut se transfera in alt recipient incapator la dospire si in prealabil uns cu ceva ulei, se acopera/introduce cu/in punga/sac de nailon si se pune la rece sau frigider peste noapte.
A doua zii se scoate si se inzinde si impacheteaza de 2 ori la interval de 30 min  si a tria oara se modeleaza pentru/dupa reteta dorita.
Eu am preparat melicsori PIZZA, acestea plac tare mult baietilor mei si o parte din ei congelez , iar atunci cind au pofta doar scot din congelator si ii introduc in cuptor, care se incinge in acelasi timp in care se introduc melicsorii congelati, la ca 120°C. si se lasa pina cind cuptorul a atins acesta temp.si voila, melciosrii sint numai buni de papat Smile!
La pachetel pun de multe ori, deoarece sint buni si reci nu numai calzi.
  • Bineinteles ca, acceasi metoda de incalzire se poate aplica si altor prod. congelade, de ex. cornuri, chifle…
  • Reteta se poate mari sau micsora dupa cerintele personale.
  • Aluatul se poate prepara si in amestec cu alte sortimente de faina sau chíar in totalitate din alta faina.Aici trebuie doar avut grija la hidratatie.Cu cit mai integrala este faina cu atit trebuie crescuta hidratia si bineinteles ca rezultatul va fii putin altul.

Reloaded-PIINE PUR TARANEASCA


Aceasta piinica am refacut-o si de data acesta in portie dubla si cu faina de griu semiintegrala si mi-a reusit la fel de bine si buna!
Pot doar recomanda , dar cu conditia ca, daca se incearca trebuie sa se investeasca timp si rabdare.
In general aluaturile cu drojdie/drojdie naturala,au nevoie de “TIMP”, acesta este secretul acestor aluaturi si bineinteles calitatea ingredientelor, care recomand sa se foloseaca pe cit posibil de la producatori care NU folosesc ingrasaminte sau insecticide chimice.
Asta o spun din propria experienta, deoarece de cind am inceput sa folosesc prod. “BIO” rezultatele sint vizibil si la gust muuuuult mai bune.
Desi BIO- din magazine, nu inseamna in totalitate natural ci doar “linia de ordonanta - UE in care anumite prod. chimice nu au voie sa fie folosite in agricultura biologica.
Cel mai de preferat este , ceea ce se prod. propriu in gradina pers. dar din pacate nu toti putem asta, dar cel putin putem cumpara si sprijini , taranii care prod.
In felul acesta sintem pe calea buna de a ne pastra sanatatea si taranii au si ei posibilitatea sa traiasca din munca care o depun….o simbioza care NU poete fii despartita, daca dorim sa traim “sanatos” si sa fim multumiti!!!



15 apr. 2017

Kürtőskalács = Kurtos Kolac = Cosuri de fum


Aceasta reteta o am de la “surioara mea draga”
careia ii multumes foarte mult, deoarece au fost foarte gustoase!Din pacate nu le-am reusit asa de frumoase cele mai mari, dar m-am hotarit in final sa-le rulez pe rulourile mici si am fost multumita de idee.
In acest fel, se poate servii in portii mai micute Winking smile iar nuca de cocos am lasat-o deoparte deoarece nu este foarte preferata de fam. mea si am facut doar cu zahar tos si nuca.
Cele mai preferate au fost cele cu zahar tos si scortisoaraSmile
INGREDIENTE ALUAT:
- 1 kg faina
- 500 ml lapte
- 25 g drojdie
- 50 g zahar pudra
- 1 priza de sare
- 50 g unt
- 1 ou gr.M
- 2 galbenusuri
- coaja rasa de lamaie
-zahar vaniliat
~~~~~~~GLAZURA~~~~~~~~
Glazurarea este la alegere in functie de gustul personal iar cant de mai jos sint relative, s-ar putea sa fie necesar de ceva mai mult…
- 100 g nuca de cocos
sau
- 100 g nuca macinata
si/sau
- 100g  zahar tos
- scortisoara
MOD PREPARARE:
Intr-un recipient se dizolva drojdia proaspata in ca.100g lapte cadut , amestecat cu 3-4 ls.faina si 1lc zahar si se lasa deoparte citeva min. Aceasta etapa se efectuaza pentru a ne asigura ca, drojdia este de calitate si are putere de crestere.
In aprox. 10 min. drojdia trebuie sa creasca vizibil si se poate folosi, amestecin-o cu restul ingredientelor de mai sus.
Aluatul obtinut se lasa la dospit(eu il las peste noapte si folosesc doar 15 g drojdie, iarna in camara iar vara ori afara pe terasa ori in frigider), pina cind se observa ca volumul aproape s-a dublat.
Aluatul obtinut se pune pe masa de lucru se mai framinta putin in asa fel incit bulele mari de aer sa iese din aluat si aluatul se imparte in 4 parti, care fiecare la rindul ei se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara cu o gr. de ca. 1/2 cm.
Acest dreptungi de aluat se taie in fisii de ca 1- 1,5cm latime.
Aceste fisii se ruleaza pe formele dorite, eu am rulat o parte din aluat, asa cum a descris surioara mea, pe cartoanele de la rola de servetele de bucatarie in prealabil injumatatite si invelite in folie de aluminiu, si cea mai mare parte din aluat , l-am rulat pe asemenea forme ;SCHAUMROLLENFORMEN
Formele pregatite se ung cu unt topit si se ruleaza fisiile de aluat in asa fel incit marginile fisiilor sa se suprapuna putin.
Rulourile se trec prin unt topit si se tavales pe toate partile in
zahr tos, sau zahar tos amestecat cu scortisoara , sau nuca la alegerea amestecata cu zahar tos si se aseaza pe tava de copt.
Rulourile se coc la 180°C pina primesc o culoare aurie.maronie cu un grad de culoare dorit.
Culoarea este in functie de cit de caramelizt se doreste zaharul de deasupra rulourilor.
Pe acesta cale draga Sidy,un mare si din inima;

Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (228) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (3) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (12) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (83) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (27) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (5) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate