5 mar. 2019

CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE


CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE

Un desert minuat care se poate servii nu numai pentru si linga deseruri ci chiar  si ca atare, este mhhhhhhh..... 👍😊



INGREDIENTE:
  • 400g zmeura congelata
  • 1borcan compot visine cca. 600g 
  • 4-5ls zahar
  • coaja de la 1 lamiie
  • sucul de la ½ lamiie
  • 2 pac praf budinca de vanilie
  • 1 virf cutit scortisoara

MOD PREPARARE:
Zmeura congelata se pune intr-o strecuratoare la descongelat si scurs, peste ea se poate turna si compotul, la fel pentru a se scurge.
Sucul obtinut de la scurs se pune intr-un recipient potrivit gramajului chiselitei si in el se amesteca zaharul, budinca, scortisoara si zeama de lamiie.Toate acestea se pun pe foc mediu si se amesteca mereu pina cind masa se omogenizeaza si devine translucida.
Totul se trage deoparte si se toara 1/3 din cant de fructe si se amesteca usor in continuare pina cind totul incepe sa de-a usor citeva clocote.In final se adaoga restul de fructe si coaja de lamiie, se amesteca usor si se poate portiona si servii dupa dorinta.

INFO BOX:
  1. Se pot folosi si alte fructe.
  2. Fructele pot fii si proaspete.In acest caz din aceste fructe se prepara un compot in prealabi si in el se amesteca praful de budinca/amidonul in prealabil amestecat cu ca. 50g lichid rece.
  3. Indulcirea chiselitei se poate face idividual cu ce si cit de dulce se doreste.
  4. In loc de praf de budinca de vanilie, care la fel se poate individualiza dupa gustul personal, se poate folosi, amidon alimentar.
  5. Se pot folosi chiar si alte arome.
  6. Pentru pers. care nu doresc sa consume amidon, se poate folosi de ex. gelatina. Eu personal folosesc jumatate din cant de amidon si completez cu agar-agar.
  7. Se poate face in cant. mai mari si fierbinte se toarna in borcanelele in prealabil sterilizate (rapid la microunde) se insirofeaza rapid si se pun la racit pe capac.
  8. Daca se doreste ca, chiselita sa fie mai lichida se mai poate adaoga ceva lichid dupa dorinta.


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (3) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) D (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (20) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (98) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate