15 dec. 2018

RULOURI DIN CARNE TOCATA UMPLUTE

RULOURI DIN CARNE TOCATA UMPLUTE

(din pacate poza facuta mai sus am facut-o doar cu resturile ramase de la masa de prinz si rulourile nu au mai fost fierbinti in asa fel incit ca, cascavalul sa fie fluit/topit...☹ si pozele nici ele nu sint de calitate, dar papica, ea a fost "excelenta"👍😊!!!)

Aceasta reteta este o derivare de la reteta de Plescavita care mi-a trimis-o surioara mea draga  Sidy - In Bucatarie La Sidy si careia ii multumesc foarte mult!!!


Pentru ca timpul a trecut si din pacate reteta de la Sidy nu o mai gasesc😏😞🤭,(sper sa mi-o retrimita inca odata )scriu cum am facut eu, si ne-a placut foarte mult;
INGREDIENTE:
- 300g ceafa de porc
- 300g piept de curcan
- 1 albus de ou de gr. M sau L
- 1 ceapa mare tocata marunt si putin calita
- 4 catei de usturoi presati
- sare, piper, chilli
- 5g (ca.1/2lc) bicarbonat de sodiu
- *verdeturi(patrunjel,maioran,telina,marar-daca se doreste si ce are fiecare)
- felii de cascaval si sunca dupa necesitate
- ceva ulei cu gust neutral
MOD PREPARARE:
Carnea trecuta prin masina de tocat cu gauri marunte se amesteca cu ceapa tocata,  putin calita si racita, cu usturoiul trecut prin presa, condimente dupa gust si verdeturi la fel dupa dorinta si in final albusul de ou si bicarbonatul.
Toate acestea se amesteca in asa fel incit ingredietele sa fie bine legate.
Acum din acesta masa de carne condimentata se i-au portii de marime dorita (eu le-am facut c-am de marimea mititeilor), se aseaza pe o folie alimentara de nailon, se preseaza si in mijloc se aseaza 1 felie de sunca si cascaval rulate, iar cu ajutorul foliei, se ruleaza carnea tocata in asa fel incit sa cuprinda sunca si cascavalul.
Folia de la capetele ruloului se innoada si se procedeaza la fel mai departe pina cind toata masa de carne s-a transformat in rulouri si fiecare rulou este bine strins in folia alimentara.
Totul se pune la frigider pentru citeva ore s-au chiar peste noapte.
In final accste rulouri se scot din falia de nailon si se ung cu ceva ulei si ori se prajesc pe gratarul bine incins, ori intr-o tigaie aderenta, ori cum am facut eu in cuptor la 200°C pina cind se observa ca au primit gradul de coacere dorit, ca. 20-25min.
Se sevesc imediat cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau alte garnituri si salate dupa dorinta personala.



Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (233) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (20) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (97) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate