7 aug. 2018

BAOZI – GALUSTE ASIATISE UMPLUTE CU CARNE TOCATA


BAOZI – GALUSTE ASIATISE UMPLUTE CU CARNE TOCATA


INGREDIENTE-aluat(eu am preparat o portie si jumatate-18 buc.:
  • 500g faina alba de griu
  • 3g drojdie proaspata
  • 270 apa
  • 12g sare
  • 5g zahar
MOD PREPARARE - aluat:
Intr-un recipient potrivit cantitatilor se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul si se lasa citeva minute pina se observa ca drojdia incepe sa fermenteze si dupa aceea se adaoga faina si sarea.Totul se amesteca si malaxeaza bune pina cind aluatul nu se mai lipeste si surafata este neteda.
Aluatul se pune la dospit peste noapte intr-un loc nici prea cald nici prea rece.camara s-au pivnita sint ideale.
Daca se adaoga 15g drojdie, atunci nu este necesara dospirea peste noapte, ajunge doar de la 30min. in sus, pina cind se observa ca aluatul a primit un volum dublu.
Aluatul dospit se toarna pe masa de lucru usor infainata, se degazeaza, se formeaza din aluat un sul care se imparte in 12 buc. egale.
Bucatile de aluat se schlefuiesc sub forma de bilute , se acopera cu o folie/punga de plastic si se lasa la odihnit pina cind se prepara urmatoarea umplutura:

INGREDIENTE-umplutura:
(eu am preparat umplutura cu carne de strutz si am amstecat si ceva boabe de mazare fiarta.
Dar din pacate a fost c-am uscata.deci NEAPARAT carnea trebuie sa fie consistenta si in grasime.
  • 350g carne de porc tocata
  • 2ls sos de soia usor
  • 1lc ulei din susan
  • 1ls sos de stridii
  • 1ls vin de orez
  • 15g ghimbir
  • 1-2 fire subtiri de ceapa verde sau una mica
  • 3g sare
  • piper negru
  • 2-3ls apa
MOD PREPARARE - umplutura:
Ceapa si ghimbirul se taie cit mai marunt si se adaoga carnii de porc tocate impreuna cu celelalte ingrediente.totul se amesteca bine pina cind umplutura se leaga.

MOD PREPARARE – galuste:
Bilutele de aluat se i-au cite una in parte si cu tocul palmei se platineaza si cu un sucitor se formeata din aluat discuri cu un diametru de ca.10cm.tinind cont ca marginile sa fie ceva mai subtiri decit mijlocul.
Se lucreaza cu faina in asa fel incit sa aluatul s nu se lipeasca de masa de lucru.
Astfel preparat si format aluatul , se imparte pe fiecare disc umplutura si se formeaza galustele precum in acest BAOZI VIDEO.
Galustele astfel formate se aseaza intr-un aburitor din bambus , sau alt recipient, important este ca. galustele sa fie strapunse bine de temperatura produsa de baia de aburi.
Deci galustele se pun intr-un asemena recipient in prealabil captusit cu hirtie de copt perforata, taiata bucati(vezi video) sau uns cu ulei, pentru ca galustele sa nu se lipeasca, se lasa dinou la dospit ca 20-30 min. pina se observa ca volumul a crescut vizibila
Intr-e timp se pune intr-o oala potrivita aburitorului apa la fiert,aceasta trebuie doar sa fiarba usor , iar cind galustele au dospit se aseaza recipientul cu galuste peste oala cu aburi si se lasa ca. 12min. sub presuiunea aburilor.
Dupa acest timp, oala se trage de pe foc si totul se mai lasa ca. 5 min.
Acum galustele sint gata pt. servire.
Acestea se servesc am vazut cu diferite sosuri preparate cu soia sau cu legume preparate in Wok, cum am facut eu.(ceapa verde,mazare pastai si rondele din morcov scurt prajite in ulei de susan in wok si ceva sos de soia)


Celor care se aventureaza la acesta reteta dorec sa urez,
SUCCES LA PREPARARE SI SAVOARE DEPLINA!

Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (232) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (96) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate