5 iul. 2018

SPANAC GRATIN


SPANAC GRATIN
O reteta simpla si gustoasa, gasita pe acest Blog minunat unde se gateste „frantuzeste“!👍
Citeva adaousi minuscule cu un efect minunat am indraznit sa fac....in ori ce caz, este o retetea „gustoasa“ care o recomad cu placere!!!
Liebe Aurelie , vielen, vielen Dank, für diese leckere Rezept!
INGREDIENTE:
  • 1pac. Spanac crema congelat (400g)
  • 250g pasta fainoase de pref. Spirale
  • 200g smintina
  • 300g lapte
  • 40g unt
  • 40g faina
  • 2 triunghiuri de brinza topita
  • 2 catei usturoi /1lc rasa utsuroi granulat
  • sare, piper si nucsoara
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • 100/150g cascaval ras
  • ceva unt pt.. uns forma
MOD PREPARARE:
Pastele fainoase se pun la fiert in apa cu sare si se fierb pina devin „al dente“, se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs in sterecuratoare.
Spanacul congelat se pune intr-o strecuratoare si se lasa complet la dezghetat (acesta procedura este bine sa se faca de seara, deoarece dureaza citeva ore) si strecurat.
Apa scursa dupa dezghetare se arunca, iar spanacul se amesteca cu sosul Bechamel care se prepara astfel:
Untul se pune in tigaie si se lasa usor la prajit pina ce apa s-a evaporat si untul se caramelizeaza putin , dar ATENTIE la foc mic si sub supraveghere, merge repede si se poate arde.
Cind se observa ca prinde culoare se adaoga faina dintr-o data, se trage de pe foc si se amesteca cu o ruta in asa fel incit sa nu mai ramina cocoloase.In continuare se adaoga pe rind smintina si laptele, amestecind mereu in asa fel incit totul devine precum o crema, se adaoga sare, piper, nucsoara, usturoi si triunghiurile de birunza care in prealabil s-au maruntit sau cu o furculita s-au zdorbit.
Totul s epune inapoi pe foc mic pina cind se obesreva ca se incinge bine, dar NU fierbe. Procedura care necesita amestecare continua pina cind ingredientele se omogenizeaza bine.
Totul se trage de pe foc, se adaoga spanacul , se amesteca bine si se toarna peste pastele fainoase.
Totul se amesteca bine pina cind pastele sint cuprinse de sos si se toarna intr-un recipient termorizant in prealabil uns cu unt si deasupra se presara cascavalul ras.
Totul se introduce la cuptor la 180°C pentru ca. 25-30min.
Pina cind se observa ca, cascavalul prinde culoarea gratinata dorita.
  • Se serveste cu ochiuri si eventual cine doreste o bucatica de carnita fiarta sau prajita.
  • In Gratin se poate adouga si bucatele de sunca sau bacon in prealabil putin prajite.
Cine doreste sa probeze, doresc sposr la preparat si savoare deplina!!!


Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (232) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (96) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate