26 aug. 2008

GULAS CU CARNE DE VITA


Aceata reteta o am dintr-o revista .A fost prima mea revista cumparata de mine in Austria.Deci la ora actulata,sint peste 17 ani...Stau acum si ma gindesc ca aproape jumate din viata mea,sint in AustriaIar acum sa trec la reteta asta ,care a devenit reteta preferata a familei.
Deci gulasul gata pregatit pentru papat;

INGREDIENTE:
- 1kg. carne de vita pt.gulas,
- 3/4kg.ceapa,
- 4 ls.untura porc(ulei)
- 4 ls boia de ardei dulce
- 2 catei usturoi
- 1 lc.chimen
- 1 lc.otet
- 1/2l supa de vacuta(merge si cu Maggi,dar eu prefer supa facuta in casa,iese mult mai bun).
- 1 lc magiran
- 1/16l vin rosu(de calitate si de preferinta cel care se serveste si la masa)
- sare + piper
- 1 ls faina
- 1 ls smintina
MOD PREPARARE:
Ceapa se taie marunt, si se prajeste in untura incinsa pina devine aurie,se pune boia,usturoiul si restul de condimente si se lasa scurt sa se prajeasca.Urmeaza buc.de carne care se prajesc pe toate partile,se adaoga otetul si vinul se amesteca bine dupa care urmeaza supa.Totul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic ca .2-3 ore (dupa calitatea carni).Dupa ce carnea s-a fiert se scoate din sos si sosul se mixeaza la blender,pina devine cremos si fin..Se condimenteaza daca este necesar si se leaga cu faina.Se pune carnea inapoi si se mai da un clocot.Se serveste cu paste fainoase,cu papanasi,in chifle de piine.......fiecare dupa cum doreste.Si nu uitati ,in momentul in care serviti,sa puneti fiecarei portii o caciulita de smintina,deasupra.

TIP:
  • Acest gulas se poate portiona si congela.
  • Acest gulas este f.bun urmatoatea zi,deoarece condimentele si mirodeniile isi imprestie aroma in timp.

Iar aici am facut chifle din piine,cu care am servit acest gulas;

Share
Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu. / Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wer glaubt etwas zu sein hat aufgehört etwas zu werden!

Persoane interesate

✿Banner Exchange✿