Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 aug. 2008

FRIPTURA DIN CARNE TOCATA

Ii spun friptura deoarece ,eu zic ca numai ceea ce se ruleaza se poate numi rulada.


Este o reteta faina ,gustoasa si mai ales foarte suculenta.
~ Metoda mea personala ~la aceste fripturi/rulade este ca, inainte sa o introduc in cuptor o trec prin faina,o prajesc in ulei/grasime foarte bine incins pe toete partile.In acest fel devine crocanta deasupra si cel mai important ,porii carnii se inchid si astfel friptura ramine suculenta.
INGREDIENTE:
- 1-2 chifle inmuiate in lapte si stoarse
- 2 rosii potrivite
- 1 ceapa mare sau ceapa verde(este mai faina la gust)
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1/2 leg de marar verde(optional,eu am pus deoarece noua ne plac verdeturile cit de multe in carnea tocata ,ori si care ar fii ea, mincarea.)
- 750g -sau chiar1 kg carne tocata in amestec porc-vita,
- sare+ piper proaspat macinat
- 2 oua micute sau 1 mare
- 2lc mustar.(eu am pus Kremser,este aromat si dulciu)
- 2 lc boia de ardei dulce
MOD PREPARARE:
Chifla/-le se inmoaie in lapte si se storc.Rosiile se blanseaza ,se descojesc si li-se indeparteaza semintele,dupa care se taie marunt.
Ceapa la fel se taie marunt.Verdeturile se toaca marunt.Carnea deja tocata se amesteca cu verdeturile,ceapa,rosiile,mustarul si chifla sau chiflele de pine inmuiate.
~ depinde de calitatea carnii si marimea oualelor. Daca aluatul de carne este prea moale,este bine sa se mai adaoge o chifla.~
Totul se amesteca bine si se pune intr-o tava de cozonac(1,1/2l) captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuptorul deja incins la 200°C pentru ca 1 ora
SAU:
Aceasta metoda(vezi foto) se tavaleste aluatul prin faina se prajeste in ulei/grasime bine incins dupa care se pune intr-o tava sau alt recipient care se poate introduce in cuptor si se las la fel ca 1 ora la 200°C.
Tava sau ori si care recipient folosit se acopera cu capac sau hirtie dé copt sau folie de aluminiu,sa nu se arda deasupra.
Dupa ce este gata se portioneaza si se serveste cu ce garnitura doriti.Este faina si rece ,chiar in Sandwich.
~~~~~~
Ce am mai facut eu la a doua tura (am facut de 2 ori aceasta fripura ,ca a placut atit de mult "barbatilor mei"..)
~ a fost ca in oala in care am introdus in cuptor friptura ,am pus ceva ceapa si usturoi tocate marunt, peste care am presarat ceva zahar.Astfel am avut la sfirsit un sos foarte fain si aromat.



FASCHIERTEBRATEN
ZUTATEN:
- 1 oder 2 Semmel in Milch eingeweicht und abgetropft
- 2 feste Tomaten
- 1 große Zwiebel
- 1 Bund Petersilie

- 1/2 bund Dille
- 750 gr oder 1 kg gemischtes Faschiertes
- Salz
- frisch gemahlener Pfeffer
- 2 kleine Eier ,oder 1 große
- 2 Teel. Senf
- 2 Teel. Paprikapulver, edelsüß
ZUBEREITUNG:
Die Paradeiser überbrühen, vierteln, entkernen und fein würfeln. Die Zwiebel abziehen. Die Petersilie waschen und trockenschütteln. Beides hacken. Das Faschierte mit den Eiern, Zwiebel und Petersilie mischen. Mit Senf, Paprikapulver, Salz und Pfeffer würzen und alles gut verkneten. Zum Schluss die Pradeiserwürfel untermischen. Eine Kastenform von 1½ ltr. Inhalt mit Backpapier auslegen mit den Fleischteig füllen gut zusammendrücken. Oder den Fleischteig in Mehl welzen ,scharf anbraten und in eine Bratentopt oder Kastenform geben und weiter im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad etwa eine Stunde backen. Den Braten aus der Form stürzen, in Scheiben schneiden und auf einer vorgewärmten Platte anrichten.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate